Arch.Uth Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Arch.Uth UTH.gr English

   Η παρούσα διπλωματική εργασία επικεντρώνεται στον οδικό άξονα της Εγνατίας Οδού, μήκους 655χλμ., που διασχίζει τη βόρεια Ελλάδα από την ανατολή μέχρι τη δύση. Αναγνωρίζοντας την οδό ως κατασκευασμένο τοπίο, ύστερα από την ανάγνωση και την καταγραφή των στοιχείων που τη συνθέτουν, εντοπίστηκαν ελάχιστοι μεταβατικοί τόποι μεταξύ κόμβων ή πόλεων, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των χρηστών.

   Αρχικά θεωρήθηκε αναγκαία η εγκατάσταση σημειακών επεμβάσεων εκατέρωθεν του άξονα. Η λύση της συνθετικής αρχής, προήλθε από την οδική αρχιτεκτονική που παρουσιάζεται στην υφιστάμενη κατάσταση του αυτοκινητοδρόμου. Η ενιαία αντιμετώπιση του «σωλήνα» (που εισέρχεται κανείς και δεν ξεφεύγει από αυτόν, παρά μόνο όταν χρειαστεί να εξέλθει σε κόμβο για να φτάσει στον προορισμό του), αποτέλεσε έναν από τους κυριότερους λόγους για τον οποίο δημιουργήθηκε δίκτυο επαναλαμβανόμενων σημειακών επεμβάσεων, με σκοπό να «συνοδεύουν» την Εγνατία οδό σε όλο το μήκος της.

  Προκειμένου να επιτευχθεί ο διαχωρισμός στο είδος των χρήσεων, οι σημειακές επεμβάσεις διαφοροποιούνται ανάλογα με το ποιόν εξυπηρετούν κάθε φορά, καθώς και με την διάρκεια παραμονής του χρήστη στην κάθε μία από αυτές. Έτσι, οι χρήσεις των οχημάτων διαχωρίζονται από τις βιολογικές ανάγκες του ταξιδιώτη, αποτελώντας μονάδα συγκέντρωσης των παραγόντων που συνάδουν με την φροντίδα του οχήματος. Με την ίδια μέθοδο, αντιμετωπίστηκαν οι επεμβάσεις που αφορούν στον οδηγό. Οι κτηριακές μονάδες, του παρέχουν την δυνατότητα  να αναπαυτεί στο τοπίο που συνήθως προσπερνά και να αναζητήσει υποψήφιους συνεπιβάτες, για το υπόλοιπο της διαδρομής του. Οι συγκεκριμένες στάσεις επιτρέπουν την ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων, λειτουργώντας ως κόμβοι συνάντησης στον οδικό άξονα. Συνακόλουθα, η τελευταία κατηγορία, θα λέγαμε ότι αποτελεί από μόνη της μια συνδυαστική επίλυση για το όχημα και τον οδηγό.

   Στο δίκτυο που αναπτύχθηκε κατά μήκος της Εγνατίας, οι σημειακές επεμβάσεις υπάρχουν είτε ανεξάρτητες και διασκορπισμένες στον αυτοκινητόδρομο, ή σε συνδυασμό , όπου αυτός κρίνεται απαραίτητος.

Επιβλέποντες: Γαβρήλου Έβελυν, Πανηγύρης Κωστής

Αριθμός Αναφοράς: 424

 

Επιβλέπουσα: Γαβρήλου Έβελυν

Αριθμός Αναφοράς: 435

 

Επιβλέπουσα: Γαβρήλου Έβελυν

Αριθμός Αναφοράς: 445

 

Επιβλέπων: Παπαδόπουλος Σπύρος

Αριθμός Αναφοράς: 441

 

Η Κρήτη βρίσκεται στο μέσο της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, επάνω στο σταυροδρόμι των αεροπορικών και θαλάσσιων συγκοινωνιών από τα ανατολικά προς τα δυτικά και από τα βόρεια προς τα νότια ή και αντίστροφα. Για το λόγο αυτό αποτελεί εξαίρετη βάση αεροναυτικών επιχειρήσεων προς κάθε κατεύθυνση. Τα χαρακτηριστικά αυτά της προσδίδουν ιδιαίτερη στρατηγική σημασία απόρροια της οποίας, ήταν να βρεθεί η Κρήτη, από τις αρχές του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο των Βρετανών, όσο και του Χίτλερ.

Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η ανάπλαση της περιοχής του αεροδρομίου του χωριού Μάλεμε στο Νομό Χανίων.Η θέση όπου αναπτύσσεται είναι προνομιακή όχι μόνο για τον Ελλαδικό χώρο, αλλά και για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Οι δυνάμεις κατοχής μετά την υποχώρησή τους κατέστρεψαν το αεροδρόμιο αλλά αυτό επισκευάστηκε και λειτουργούσε ως το κύριο αεροδρόμιο του Νομού Χανίων μέχρι το Ι970. Με την κατασκευή του κυρίως αεροδρομίου στην περιοχή της Σούδας εγκαταλείφθηκε η χρήση του σαν πολιτικό αεροδρόμιο και λειτουργούσε σαν πεδίο βολής για τα αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας μέχρι το 2003 και ενίοτε σαν βάση για τα ψεκαστικά αεροπλάνα.

Έτσι, η εν λόγω ανάπλαση περιλαμβάνει τη δημιιουργία αεραθλητικού κέντρου, αεροπορικού μουσείου, μικρού τουριστικού αερολιμένα, συνεδριακού κέντρου, λέσχης ιστιοπλοίας, ξενοδοχειακής μονάδας και, τέλος, μαρίνας. Έτσι, θα διατηρηθεί ζωντανή η ανάμνηση του ιστορικού αυτού μέρους, ενώ η δημιουργία όλων αυτών των εγκαταστάσεων θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης και θα δημιουργήσει τις συνθήκες, που χρειάζονται για την προσέλκυση τουρισμού υψηλής οικονομικής στάθμης. Τελικώς, η περιοχή θα αποτελέσει ιδανικό προορισμό για συνέδρια και επιχειρηματικές συναντήσεις, συνδυάζοντας συνεδριακές εγκαταστάσεις με αεροδρόμιο, μουσειακό χώρο και αγορές.

Επιβλέποντες: Κοτιώνης Ζήσης, Φιλιππιτζής Δημήτρης

Αριθμός Αναφοράς: 473

 

Επιβλέπουσα: Λυκουριώτη Ίρις

Αριθμός Αναφοράς: 453

 

Επιβλέπων: Παπαδόπουλος Σπύρος

Αριθμός Αναφοράς: 439

 

Επιβλέποντες: Παπαδόπουλος Σπύρος, Παπαδόπουλος Λόης-Θεολόγος

Αριθμός Αναφοράς: 434