Arch.Uth Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Arch.Uth UTH.gr English
ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ
ΑΣ0611, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ,
Επιλογής στο εξαμ. 6, 8, ECTS: 3

συνεργατες: Νικόλαος Πλατσάς,Έφη Δημητρακοπούλου, υπ. διδ. ΠΘ

Προϊστορική Διαμονή: Το  Assemblage του Μουσείου του Βόλου                     

Επίσκεψη, περιήγηση, καταγραφή στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου. Αναζήτηση της σχέσης ανάμεσα στις πλαστικές ανθρώπινες φιγούρες (εδώλια) και τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης της Νεολιθικής Θεσσαλίας. Καταγραφή, συλλογή και ανασύνθεση με φωτογραφίες και photoshop. (Διάρκεια 3 εβδομάδες)

Συλλογή/ Assemblage της βιωμένης καθημερινότητας                                                              

Καταγραφή της σχέσης των πρακτικών της καθημερινότητας με τα αντικείμενα του υλικού οικιακού κόσμου. Πώς χρησιμοποιούνται τα αντικείμενα στην καθημερινή πρακτική και πώς μπορούν να διορθωθούν, επισκευαστούν, μετασχηματιστούν υπηρετώντας τα αρχικά ή νέα προγράμματα χρήσης. Δημιουργία αρχείου συλλογής/ assemblage και βίντεο των πρακτικών. (Διάρκεια 3 εβδομάδες)

 Μετασκευή

Ζητείται η κατασκευή αντικειμένου καθημερινής πρακτικής με την χρησιμοποίηση και μετασκευή ήδη υπαρχόντων αντικειμένων, εξαρτημάτων, σκευών από τον οικιακό κόσμο. Ο σχεδιασμός είναι μέρος της κατασκευαστικής διαδιακασίας και δεν προηγείται αυτής. Για την συλλογή και την κατασκευή γίνεται χρήση του κατασκευαστικών υποδομών της πόλης του Βόλου όπως και του εργαστηρίου κατασκευών του ΤΑΜ. (Διάρκεια 6 εβδομάδες)      

 

ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ