Σχεδιασμός δημοσίων χρήσεων σε ιστορικό περιβάλλον.
Ο πολιτισμός συγκροτείται δια της μνήμης. Κάθε κοινωνία έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να ξαναδιαβάσει και να ερμηνεύσει το παρελθόν της. Να επιλέξει από τα υλικά και πνευματικά λείψανα των προκατόχων της και να οικοδομήσει την σημερινή της πραγματικότητα.
Επί του λόφου, αποτυπώνεται υλικά η ιστορία της πόλης. Χιλιάδες χρόνια κατασκευών και καταρρεύσεων, οικοδομικών δανείων και αντιδανείων. Ότι επέλεξε η ζωή να διαφυλάξει και να μας παραδώσει, διασώζεται. Η μνήμη είναι πυκνός χρόνος, τα αρχαιολογικά σκάμματα ερείπια, πυκνωτές σημασιών. Ενθέσεις και εγγραφές στο χώρο που μας υπενθυμίζουν ότι δεν γεννηθήκαμε χθες.
Στην περιοχή που θα μελετήσουμε βρίσκονται το ρωμαϊκό θέατρο, το μπεζεστένι, ο ναός του Αγίου Αχίλλειου, λουτρά, λείψανα χριστιανικών ναών, ερείπια Βυζαντινά, Ρωμαϊκά, Οθωμανικά, ένα τουριστικό περίπτερο, ένα σύγχρονο μνημείο, η θέαση της κορυφογραμμής του Ολύμπου, η ροή από της «Λαρίσης το ποτάμι» και η σημερινή πόλη.
Τις δύο πρώτες εβδομάδες του εξαμήνου θα γίνουν επισκέψεις στο χώρο επέμβασης και αναγνώσεις της περιοχής. Στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να συναρθρώσουμε όλους αυτούς τους εν εκκρεμότητα χώρους σε μια σύγχρονη έγκυρη πρόταση για τον κάτοικο και για τον επισκέπτη. Οι πρόσφατες επεμβάσεις δεν θα θεωρηθούν δεδομένες. Οι χρήσεις τους όμως θα συμπεριλαμβάνονται επαναδιατυπωμένες στη νέα μελέτη.