Arch.Uth Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Arch.Uth UTH.gr English
Περιγραφή Προγράμματος Σπουδών

Το ακαδημαϊκό πρόγραμμα οργανώνεται σε μαθήματα, εργαστήρια σχεδιασμού και  σεμινάρια. Για την ολοκλήρωση του προγράμματος απαιτείται η υποχρεωτική παρακολούθηση τεσσάρων μαθημάτων και η υποχρεωτική συμμετοχή στα τέσσερα σεμινάρια και στα τέσσερα εργαστήρια σχεδιασμού.
Τα  μαθήματα έχουν διεπιστημονικό χαρακτήρα και λειτουργούν με υπεύθυνους διδάσκοντες ανά μάθημα, οι οποίοι συντονίζουν μια πολυσυλλεκτική και πολυπρόσωπη παρουσία εισηγητών και διδασκόντων στο εσωτερικό κάθε μαθήματος.

Τα εργαστήρια σχεδιασμού προϋποθέτουν πενθήμερη συνεχή εργασία και στόχος τους είναι η παραγωγή υψηλού επιπέδου αποτελεσμάτων και η δημιουργία παραδειγματικών προϊόντων σχεδιασμού. Συμμετέχουν αρχιτέκτονες διεθνούς εμβέλειας,  καλλιτέχνες εγνωσμένου κύρους. και διδάσκοντες του Τμήματος Αρχιτεκτόνων. Τα σεμινάρια έχουν χαρακτήρα σύντομης εντατικής ενασχόλησης σε θέματα  τεχνικής ή ερευνητικής φύσης. 

Μετά την αξιολόγηση της επιτυχούς συμμετοχής στα μαθήματα και τα εργαστήρια εκπονείται  η  μεταπτυχιακή διατριβή.  Η διατριβή είναι  συνθετικό θέμα που αποκρυσταλλώνει την ερευνητική πορεία των φοιτητών στη διάρκεια του προγράμματος.