Arch.Uth Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Arch.Uth UTH.gr English

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο των Μηχανολόγων Μηχανικών την Τετάρτη 20 Μαίου, από 9.30 το πρωί έως 16.00 το απόγευμα.

Δείτε το πρόγραμμα.

 

Το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας κα Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης, του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οργανώνει την Ημερίδα «ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΕΣΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ», το Σάββατο 16 Μαΐου, στο Μουσείο της πόλης του Βόλου, πρώην καπναποθήκη Παπάντου (Φερών 17).

Η Ημερίδα αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Θαλής - Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: DeMuCiV, «Σχεδιάζοντας το Μουσείο της Πόλης του Βόλου: ιστορική έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων διαδραστικών περιβαλλόντων για τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης».

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα και η αφίσα της Ημερίδας.

 

15 is not enough.

Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πεδίον Άρεως, Βόλος

Εγκαίνια: Παρασκευή,15 Μαΐου 2015, 20.00

Διάρκεια: 16 Μαΐου  -  7 Ιουνίου

Επιμέλεια: Γιάννης Αρβανίτης

Σχεδιασμός: Ορέστης Αργυρόπουλος, Μαριλίνα Μεταξογένη, Δήμητρα Σταματίου

 

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει έκθεση με έργα των αποφοίτων του με αφορμή την συμπλήρωση 15 ετών λειτουργίας αυτού. 15 χρόνια μετά την εγγραφή τους στις πρώτες λίστες του τμήματος μια νέα γενιά αρχιτεκτόνων συναντιέται και συστήνεται ξανά λίγο πριν «κατακτήσει» τον αρχιτεκτονικό κόσμο ...

Παραγωγικοί και ευρηματικοί μέσα στην κρίση, επεκτείνουν την αρχιτεκτονική τους υπόσταση πέρα από κτιστά έργα και σε άλλα πεδία αναπτύσσοντας δείγματα μιας συνδυαστικής πρακτικής: γραφιστική, σκηνογραφία, εικαστικά, σχεδιασμός μικρής κλίμακας, ενδυματολογία, διαδικτυακές και ψηφιακές εφαρμογές, θεωρία κα.

Η πολυμορφική αυτή παραγωγή παρουσιάζεται σε μια ορθοκανονική εγκατάσταση από οικοδομική ξυλεία προκειμένου να χαρτογραφηθεί και να διερευνηθεί το χτίσιμο μια γλώσσας με κοινούς κώδικες μιας γενιάς που διανύει την αρχιτεκτονική της εφηβεία.

Συμμετέχουν: Γιάννης Αρβανίτης, Ορέστης Αργυρόπουλος, Κατερίνα Γρηγοροπούλου, Νικολέτα Γρηγορούδη, Νίκη Δημοπούλου, Νέαρχος Θεοδούλου, Χρυσαφένη Θεοδούλου, Γεωργία Καλαντζή, Απόστολος Καμπούρης, Κυριακή Καστρινάκη, Ελένη Κουινέλη, Ειρήνη Κουκά, Ματίνα Κουσίδη, Φωτεινή Κυριακίδου, Βάσια Λύρη, Μαριλίνα Μεταξογένη, Λουκάς Μπαρτατίλας, Χρύσα Νικολούτσου, Θεοδώρα Ντατσοπούλου, Αλεξάνδρα Παπαγιάννη, Ροδούλα Παπαδάκη, Στέφανος Παπαδάτος, Ευαγγελία Παπαδημητρίου, Εμμανουήλ Παραβολιάσης, Γιώργος Σαρμανιώτης, Αγγελική Σιώλη, Δήμητρα Σταματίου, Κατερίνα Στασινοπούλου, Φιλιάνα Στεφανακάκη, Μαρία Στραγαλινού, Χρυσόστομος Τσιμουρδάγκας, Στέλλα Τσιόντση, Κατερίνα Χανιώτη, Ελένη Ψυλλάκη

 

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οργανώνει την Ημερίδα «ΔΙΚΤΥΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ: ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ», στις 4 Απριλίου, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη.


Η Ημερίδα αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Θαλής - Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: DeMuCiV, «Σχεδιάζοντας το Μουσείο της Πόλης του Βόλου: ιστορική έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων διαδραστικών περιβαλλόντων για τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης».

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα και η αφίσα της Ημερίδας.

 

Το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οργανώνει την Ημερίδα «Πόλεις πολιτών στο μουσείο: ανθρωπολογικές και ιστορικές αναγνώσεις», στις 20-21 Μαρτίου, στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου.

Η Ημερίδα αυτή εντάσσεται στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος Θαλής - Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: DeMuCiV, «Σχεδιάζοντας το Μουσείο της Πόλης του Βόλου: ιστορική έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων διαδραστικών περιβαλλόντων για τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης».

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα και η αφίσα της Ημερίδας.
 

 

Η Υβριδική Πόλη ΙΙΙ  περιλαμβάνει ένα διεθνές συνέδριο, εργαστήρια και διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις και θα λάβουν χώρα στις 17-19 Σεπτεμβρίου 2015, στην Αθήνα. To θέμα του φετινού συνεδρίου έχει τίτλο “Data to the people”.

Επίσημοι ομιλητές στο συνέδριο οι: Prof. Norbert Streitz, Prof. Mike Philips και Prof. Martijn de Waal

Τα πρακτικά του συνεδρίου θα είναι έτοιμα σε ηλεκτρονική ή και σε έντυπη μορφή και θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες. Σε αυτά θα περιέχονται όλα τα άρθρα που θα έχουν γίνει δεκτά στο συνέδριο και τα οποία μπορούν να είναι είτε full papers (8 σελίδες), είτε short papers (4 σελίδες). Επισυνάπτεται η ανακοίνωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή άρθρων, της οποίας η καταληκτική ημερομηνία για extended abstracts (750-1000 λέξεις) λήγει στις 15/3.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα νέα και τις ενημερώσεις γύρω από το συνέδριο στην ιστοσελίδα http://uranus.media.uoa.gr/hc3/ καθώς και στη σελίδα του συνεδρίου στο facebook https://www.facebook.com/HybridCity

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Την Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015, οργανώνεται ημερίδα "Εκπαίδευση στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας" από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση» του ΕΚΠΑ, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Πειραιά.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης», στο Κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, ώρα 16:00-20:00 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Δείτε το πρόγραμμα της Ημερίδας

 

submission info: http://www.adaf.gr/2015-edition/

festival website: www.adaf.gr​

enquiries: info@adaf.gr, katerina@adaf.gr

Deadline for submissions is 4 March 2015. 

 

Σελίδες: 1 2