Η διπλωματική εργασία αφορά στη δημιουργία ενός νέου κελύφους στο κτίριο της αρχιτεκτονικής σχολής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. Στόχος είναι η απόδοση μιας νεας ταυτότητας που να αρμόζει περισσότερο στο χαρακτήρα της σχολής, χωρις όμως να αναιρεί και να καταργεί το υπάρχον κτίριο . Το κτίριο διατηρείται, κρατάμε το ίχνος του παλιού κελύφους και πάνω σε αυτό προσθέτουμε το νέο. Η μεταβλητότητα, η δημιουργία και γενικότερα η ζωή σε εξέλιξη θεωρήσαμε οτι είναι κάποια απο τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας αρχιτεκτονικής σχολής. Έτσι επιχειρήσαμε να μετατρέψουμε αυτά τα γνωρίσματα σε χωρικές ποιότητες ενώ από την υπάρχουσα κατασκευή διατηρούμε και ενισχυουμε το στοιχείο της διαφάνειας έτσι ώστε το κτίριο να αντανακλά τη ζωη που εμπεριέχεται μέσα σε αυτό.
Θελήσαμε να αποδώσουμε τη μεταβλητότητα μέσω μιας διαδραστικής σχέσης μεταξύ του κτιρίου και του χρήστη. Για το λόγο αυτό οι επεμβάσεις που προτείνονται δεν αποτελούν μόνο στατικές κατασκευές, αλλα έχουν δυναμικό χαρακτήρα αφου μπορούν να μεταβάλλονται ανάλογα με τη διάθεση και τις ανάγκες του χρήστη.
Επιπλέον τόσο το υπάρχον κτίριο όσο και το καινούργιο κέλυφος επιδέχονται ενεργειακή ανάλυση έτσι ώστε να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες άνεσης για τους χρήστες.
Η πρόταση οδηγεί σταδιακά από τη παλιά κατασκευή στο καινούργιο κελυφος και η κλίμακα των επεμβάσεων διαιρεί το κτίριο σε τρείς νοηματικές ενότητες που εναλλασσόνται στον κατακόρυφο άξονα.