Η διπλωματική εργασία αφορά την αποκατάσταση του Μύλου Βαλτσάνη, που βρίσκεται στην είσοδο της δυτικής Θεσσαλονίκης. Διαπραγματεύεται την επανάχρηση ενός ιστορικού βιομηχανικού κτιρίου της πόλης με στόχο την επανένταξη του και την αναβάθμιση της περιοχής. Η νέα χρήση που θα δοθεί είναι ένα ραδιοφωνικό κέντρο με ένα ηχητικό κήπο, αφιερωμένο στην πρακτική της ειδησιογραφίας μέσω ραδιοφώνου και την χρήση του από καλλιτέχνες για δημιουργία και έρευνα.
Το κτιριολογικό πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο ζώνες. Η πρώτη ζώνη αφορά τα πρώτα δύο επίπεδα του πέτρινου κτιρίου όπου θα βρίσκεται μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ανοιχτή προς το κοινό. Η αίθουσα αυτή μπορεί να φιλοξενήσει από μικρές μουσικές συναυλίες μέχρι συνέδρια και παρουσιάσεις. Η δεύτερη ζώνη αφορά τους υπόλοιπους τέσσερις ορόφους του κτιρίου. Οι όροφοι αυτοί περιέχουν δύο τύπους αιθουσών για ραδιοφωνικές εκπομπές, γραφεία διοίκησης και ένα πύργο με αίθουσες για ηχητικές εκπομπές (podcast) στην βορειοδυτική πλευρά του κτιρίου.
Οι υλικότητες που χρησιμοποιήθηκαν για την σύνθεση συνδυάζουν το πέτρινο κέλυφος του κτιρίου με το μέταλλο και το ξύλο.
Στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου σχεδιάστηκε ένα διαδραστικό πάρκο με διαδρομές, χώρους πρασίνου, στοιχεία νερού και υπαίθριες δραστηριότητες. Ο υπαίθριος χώρος περιλαμβάνει ένα χώρο παραστάσεων και παρουσιάσεων, ακουστικές διαδραστικές δομές, έναν χώρο ανάπαυσης με θέσεις για καντίνες και χώρο πρασίνου για παιχνίδι. Στα στοιχεία νερού περιλαμβάνεται ένα πηγάδι, ένα σιντριβάνι στην μορφή καταρράκτη και μεγάλες έκτασης δημιουργίας ομίχλης για την δημιουργία ευχάριστου μικροκλίματος.
Στο βορειοδυτικό τμήμα του οικοπέδου τοποθετούνται (26) θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων για την αποκλειστική χρήση των προσκεκλημένων και των εργαζομένων του κτιρίου.