Το θέμα της διπλωματικής εργασίας προέρχεται από παλαιότερο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό στην Κύπρο για την ανέγερση του Δημοτικού Μεγάρου στο Στρόβολο.
Οι ιδιαιτερότητες της περιοχής, όπως η κοίτη του ποταμού, η παρουσία πρασίνου καθώς και το ιστορικό παλαιό κέντρο της περιοχής, διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στον προσανατολισμό της κεντρικής ιδέας του θέματος.
Η τελική διαμόρφωση του θέματος προήλθε από τον διαχωρισμό των παρεχώμενων υπηρεσιών και λειτουργιών του Δημοτικού Μεγάρου καθώς και την παράμετρο του βιοκλιματικού σχεδιασμού.
Ο διαχωρισμός των υπηρεσιών του Μεγάρου έγινε εντός της ενιαίας οντότητας που παρέχει το εξωτερικό περίβλημα. Η υποδοχή αποτελεί τον πυρήνα του όλου κτιρίου και διαφοροποιείται από τον φεγγίτη στην οροφή και την απουσία του περιβλήματος στις εισόδους της.
Στους χώρους των γραφείων εφαρμόστηκαν οι κυριότεροι βιοκλιματικοί παράμετροι που αφορούν κυρίως τη θέρμανση, τη ψύξη, το φωτισμό και τον αερισμό, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι αποδεκτές εσωκλιματικές συνθήκες χειμώνα-καλοκαίρι και να περιοριστεί η ενεργειακή κατανάλωση. Άλλα βιοκλιματικά συστήματα που υιοθετηθήκαν είναι τα αίθρια, οι φεγγίτες και οι υπόγειοι σωλήνες δροσισμού στο Δημοτικό Θέατρο.