Ο μη βιώσιμος χαρακτήρας κάποιων τόπων, το περιβάλλον, δηλαδή, που δεν ήταν ικανό να υποστηρίξει την ύπαρξη ζωής, ήταν κάτι που οι προγόνοι μας γνώριζαν πολύ καλά. Σήμερα, που οι ενοχλήσεις και οι καταστροφές στο περιβάλλον έχουν πολλαπλασιαστεί, είναι λανθασμένο να επιλέξει κανείς έναν τέτοιο τόπο για χώρο κατοικίας.
Η παρούσα ερευνητική εργασία πραγματεύεται την επίδραση των κοσμικών και γήινων ακτινοβολιών προκειμένου να διαπιστώσουμε πώς ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να προσανατολίζεται μέσω της σχέσης μικρόκοσμου και μακρόκοσμου που εκφράζεται από τον όρο ακτινοβολία. Στόχος είναι ο αρχιτέκτονας να μελετήσει το μικρόκοσμο της Γης (αυτόν που εκτείνεται από τον άνθρωπο μέχρι τα πιο μικρά υποατομικά σωματίδια), των υλικών και της ενέργειας και να ενσωματώσει στην κατασκευή την αλληλεξάρτηση του ανθρώπου με τη Φύση.
Είναι γεγονός, πως στην εποχή μας παρατηρούνται έντονες κλιματολογικές αλλαγές και μεταβολές στην ένταση του γήινου μαγνητικού πεδίου. Πολλοί θεωρούν πως αυτές οι αλλαγές θα μπορούσαν να οφείλονται στην αλλαγή του εξελικτικού κραδασμού της Γης, στη μεταβολή του ενεργειακού της δικτύου και στο πέρασμα όλου του πλανήτη και της ανθρωπότητας σε μια νέα εξελικτική φάση. Έτσι, εμπρός μας ανοίγεται μια ευκαιρία για συντονισμό της ανθρωπότητας με τη Μητέρα Γη και με τις συμπαντικές ενέργειες που επενεργούν πάνω της.
Εν κατακλείδι, το Σύμπαν είναι τόσο μεγάλο και οι νόμοι που το διέπουν τόσοι πολλοί, που μια συνολική γνώση τους είναι πρακτικά αδύνατη για τα όρια του μυαλού μας. Παρ’ όλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σώμα μας είναι το πιο πολύπλοκο όργανο πάνω στη Γη και , άρα, είναι σημαντικό, αυξάνοντας τις γνώσεις μας, να αυξήσουμε και τη δυνατότητα του οργανισμού μας ως οργάνου να αντιλαμβάνεται το χώρο, τη Φύση και τους νόμους που τη διέπουν. Να αντιλαμβάνεται ακόμα και τη σημασία που έχει για την επιβίωση του η μελέτη και η κατασκευή ενός χώρου-κελύφους, που να καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες του για υγιεινή ζωή, αναπαραγωγή, μάθηση και διασκέδαση, χωρίς συμβιμασμούς στον τομέα της υγείας.