Στην μελέτη αυτή, με τίτλο «ΨΗΛΑ ΚΤΙΡΙΑ: Διερεύνηση του μεταλλικού φέροντα οργανισμού» γίνεται μια προσπάθεια κατανόησης του ψηλού κτιρίου και του τρόπου με τον οποίο επαναπροσδιορίζει τον αστικό ιστό. Είναι στη φύση του ανθρώπου να προσπαθεί να ξεπεράσει τα όρια και να υπερνικήσει τις φυσικές δυνάμεις. Οι φιλοδοξίες του τον οδήγησαν στην κατασκευή ασύλληπτων έργων, που ένα από αυτά θα μπορούσε να θεωρηθεί και η δημιουργία των ψηλών κτιρίων.
Ανέκαθεν υπήρχε σύνδεση μεταξύ της αρχιτεκτονικής και της δομής των ψηλών κτιρίων. Ο 19ος αιώνας είναι η περίοδος που έδωσε ώθηση στην δημιουργία των ψηλών κτιρίων. Η χρήση του χάλυβα ως δομικό υλικό και η εφεύρεση των ανελκυστήρων ήταν τα δύο βασικότερα στοιχεία που άνοιξαν τον δρόμο για την αναζήτηση της κορυφής. Μέσα από την ιστορική αναδρομή της χρήσης του μετάλλου στις κατασκευές και της ανάπτυξης των ψηλών κτιρίων, θα ανακαλύψουμε την μεταξύ τους άρρηκτη σύνδεση.
Μέσω της ιστορικής εξέλιξης των κατασκευών γίνετε αντιληπτό πως η συμβολική αξία τους αποτελεί βασικό θέμα έρευνας, καθώς επηρεάζουν την ισορροπία του αστικού περιβάλλοντος και είναι ένα από τα σημαντικότερα μέσα σχεδίασης που τραβούν την δημόσια προσοχή. Αλλάζουν ολοκληρωτικά την κλίμακα και την αντίληψη των πόλεων προσδίδοντας ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στον αστικό ιστό της πόλης.
Η συγκεκριμένη έρευνα είχε ως κύριο θέμα την μελέτη του δομικού χάλυβα ως κατασκευαστικό υλικό στα ψηλά κτίρια και γενικότερα στον χώρο των κατασκευών. Έτσι, παραθέτοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των μεταλλικών κατασκευών και αντικρούοντας τα με αυτά των συμβατικών, πραγματοποιείται μια προσπάθεια βαθύτερης κατανόησης και αναζήτησης της καλύτερης επιλογής φέροντα οργανισμού. Μήπως η λύση δε βρίσκεται στην επιλογή ενός από τα δύο αλλά στον συνδυασμό αυτών;