Ψηφιοποίηση Κτηριακών Πληροφοριών (BuildingInformationModelling) ονομάζεται η διαδικασία εισαγωγής δεδομένων στα στοιχεία ενός κτιρίου, αρχικά ψηφιακά και στη συνέχεια στην κατασκευή, ώστε να είναι εύκολα διαχειρίσιμα (FacilityManagement) από οποινδήποτε έχει πρόσβαση σε αυτά, καθ’όλη τη διάρκεια ζωής του κτιρίου.
Ιδανικά το σύνολο των δεδομένων αυτών θα οδηγούσε σε ένα αέναα μεταβαλλόμενο κτίριο που να ανταποκρίνεται συνεχώς στις ανάγκες των χρηστών του.
Το κτίριο της Κίτρινης αποθήκης στο Βόλο που επιλέχθηκε ως πρότυπο, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα κτιρίου με ελεύθερη κάτοψη το οποίο καλείται ναστεγάσει το ερευνητικό κέντρο του Κ.Ε.ΤΕ.Α.Θ (Κεντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας).
Στόχος ήταν η δημιουργία ενός συστήματος που να καλύπτει τις ανάγκες εργαζομένων και επισκεπτών σε προσωπικό επίπεδο (π.χ. θερμική άνεση, εργονομία κ.λ.π) και ταυτόχρονα να αποτελεί μια αρχιτεκτονική λύση ικανή να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε υπάρχον κτίριο.
Αυτή η απόπειρα για σχεδιασμό βασισμένο στους χρήστες και όχι στο κτίριο αποφέρει σημαντική εξοικονόμιση οφέλιμου χώρου και ενέργειας αλλά ταυτόχρονα μπορεί να έχει και ενδιαφέρουσες κοινωνικές προεκτάσεις.