Με αφορμή τον χαρακτηρισμό της πόλης της Καλαμάτας ως «πόλη του χορού» η παρούσα διπλωματική εργασία στοχεύει στην υποστήριξη και ολοκλήρωση των υπαρχόντων δομών που σχετίζονται με την τέχνη του χορού στην Καλαμάτα, το μέγαρο χορού και το αμφιθέατρο του κάστρου. Δημιουργείται ένας άξονας που ενοποιεί τους υφιστάμενους τόπους διεξαγωγής χορευτικών συμβάντων, καταλήγοντας στο οικόπεδο που έχει επιλεχθεί για την μελέτη, ώστε να μετατραπεί σε πάρκο χορού.
Το πάρκο χορού περιλαμβάνει επαγγελματική σχολή χορού, εστία φιλοξενίας των σπουδαστών και χορευτών που λαμβάνουν μέρος σε παραστάσεις (διεθνές φεστιβάλ χορού κ.λ.π) , βιβλιοθήκη καθώς και κέντρο φυσιοθεραπείας ανοιχτό σε όλη την πόλη. Η βασική ιδέα στηρίζεται στην ανάγκη χρήσης συγκεκριμένων χώρων όλο το εικοσιτετράωρο από τους κατοίκους του πάρκου, τους χορευτές, όταν όλοι οι υπόλοιποι χώροι παύουν να λειτουργούν. Πρόκειται για χώρους-κόμβους με πρόσβαση από τις εστίες, αποτελώντας παράλληλα τους ενδιάμεσους χώρους μετάβασης από το ένα μέρος στο άλλο. Αυτοί οι κόμβοι είναι η μία αίθουσα χορού, ανεξάρτητη από αυτές της διδασκαλίας, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή, μία εσωτερική πισίνα και η βιβλιοθήκη. Το κεντρικό θέμα του πάρκου, οι αίθουσες διδασκαλίας δηλαδή καθώς αποτελούν προϋπόθεση δημιουργίας των υπολοίπων, είναι κατακόρυφα κατανεμημένες σχηματίζοντας έναν γυάλινο όγκο- οθόνη ορατό και εκτός του πάρκου.
Τέλος, το ίδιο το σώμα των χορευτών, η κίνηση το καθημερινό τους πρόγραμμα και οι ανάγκες τους ήταν τα ερεθίσματα που επηρέασαν τον συνολικό σχεδιασμό.