Η παρούσα διπλωματική εργασία ασχολείται με το σχεδιασμό ενός οινοποιείου και μίας διαδρομής που καταλήγει σε αυτό. Το οινοποιείο τόσο σα χώρος παραγωγής κρασιού όσο και αισθήσεων προσφέρεται για την εφαρμογή της παραπάνω έρευνας. Στην αφύπνιση των αισθήσεων συμβάλλει και η προτεινόμενη διαδρομή στο τοπίο.
Το οικόπεδο βρίσκεται σε ένα χαμηλό λόφο στα νότια του κάμπου της Νεμέας (Λόφος Φλιούντος), κοντά στις πηγές του ποταμού Ασωπού και επιλέχθηκε ύστερα από επιτόπια παρατήρηση σε συνδιασμό με τη χρήση αεροφωτογραφιών.
Στόχος είναι ο σχεδιασμός ενός σύγχρονου οινοποιείου, που θα μπορούσε να είναι επισκέψιμο και να να παράγει κρασί καλής ποιότητας παράλληλα. Για το λόγο αυτό δίνεται βάση στη λειτουργία του ως βιομηχανικός χώρος και κατόπι στη δημιουργία κάποιων δέυτερων γραμμών κίνησης και χώρων για τον επισκέπτη που συνδέονται με τη διαδρομη στο τοπίο.
Το κτίριο στην πλειοψηφία του είναι υπόσκαφο με κάποια αίθρια-αυλές στις ενώσεις των λειτουργιών. Η κλίση του εδάφους βοηθάει στη βύθιση του κτιρίου και στην εμφανιση ενός μόνο μέρους του, από όπου και μπαίνει το φυσικό φως. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για τη διαδικασία της οινοποίησης και ταυτόχρονα επιτυχγάνονται κάποιοι από τους αρχικούς στόχους σχεδιασμού σε σχέση με την απτικότητα του υλικού και την κίνηση του σώματος.