Σε μια υποβαθμισμένη περιοχή, όπως είναι το Πέραμα, όπου τα όρια σε αρκετά σημεία, μεταξύ βιομηχανίας και κατοικίας δεν είναι ξεκάθαρα, προτείνεται η ανάπλαση εγκαταλελειμμένης έκτασης βιομηχανικής ζώνης και η δημιουργία πάρκου αναψυχής, που θα εξυπηρετεί τη γειτονιά και το δήμο.
Το οικόπεδο επέμβασης προέρχεται από τον επαναπροσδιορισμό των ορίων μεταξύ του αστικού ιστού και των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών, σύμφωνα με τη σύγχρονη διάθεση για την απομάκρυνση της βιομηχανίας από την κατοικία και με στόχο την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.
Εκτός από τα άλση και τους ανοιχτούς χώρους πρασίνου, το νέο πάρκο αναψυχής διαθέτει απαραίτητους για την περιοχή κοινόχρηστους χώρους, που απευθύνονται τόσο σε άτομα νεαρής ηλικίας όσο και σε άτομα μεγαλύτερης. Μεταξύ των νέων χρήσεων συμπεριλαμβάνεται ερευνητικό κέντρο και ενεργειακές καλλιέργειες, με στόχο να δοθεί μια «πράσινη» συνέχεια όσον αφορά την βιομηχανική λειτουργία του οικοπέδου, ως πρότερος χώρος αποθήκευσης υγρών καυσίμων.
Η μορφή του συνολικού έργου προέρχεται από τις εφαπτόμενες στις υπάρχουσες δεξαμενές. Οι νέες χαράξεις, που προκύπτουν, ιεραρχούνται και οι τριγωνικές επιφάνειες «γεμίζονται» με χρήσεις. Δημιουργούνται έτσι τρία διαφορετικά επίπεδα διαγραμμάτων τα οποία τοποθετούνται στην έντονη γεωγραφική κλίση του οικοπέδου και συνθέτουν το τελικό αποτέλεσμα.
Το βιομηχανικό τοπίο με τα έντονα κυλινδρικά στοιχεία διατηρείται περιορίζοντας τους κλειστούς χώρους εντός των δεξαμενών. Η γεωμετρική δομή σε όσες δεξαμενές παραμένουν διατηρείται, ενώ οι υπόλοιπες «αφαιρούνται» από το τοπογραφικό δημιουργώντας την εντύπωση του κενού-πλήρες.
Η αισθητική του χώρου δανείζεται στοιχεία από την προηγούμενη βιομηχανική λειτουργία. Σε αρκετά σημεία διατηρείται η υφιστάμενη κατάσταση των δεξαμενών και του εδάφους, ενώ οι υπόλοιποι χώροι παραμένουν λυτοί και διαμορφώνονται σύμφωνα με την κλίμακα που επιβάλει η χρήση.