Η ονομασία «3MP BOX» είναι μια σύντμηση του: micro-mobile-multiuse public box, ή αλλιώς: μικρό-φορητό-πολυχρηστικό δημόσιο κουτί. Πρόκειται για μια προκατασκευασμένη μονάδα, ένα τυποποιημένο λυόμενο σύστημα, με προοπτικές για μαζική παραγωγή, που προορίζεται κατά κύριο λόγο για δημόσια χρήση.
Βασισμένα σε παρατηρήσεις δημόσιων δραστηριοτήτων, αναπτύσσονται φανταστικά σενάρια που θέτουν τη βάση για ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που κυμαίνεται από αγορά και πώληση φαγητού και έντυπου υλικού, έως ομιλίες και μίνι συναυλίες. Τυποποιημένα στοιχεία μπορούν στη συνέχεια να επιλεγούν και να συνδυαστούν για να σχηματίσουν τον «αστικό πυρήνα»: έναν επαναπροσδιορισμό του τυπικού αστικού περιπτέρου ή της τυπικής αστικής καντίνας.
Η δομή του 3mp box βασίζεται λοιπόν σε έναν λυόμενο κυβικό σκελετό πάνω στον οποίο προσαρτώνται τυποποιημένα στοιχεία με τη μορφή πλαισίων. Τα πλαίσια αυτά μπορούν με τη σειρά τους να τυποποιηθούν με τη χρήση μικρότερων στοιχείων. Έτσι έχουμε τα βασικά στοιχεία του σκελετού, τα στοιχεία οροφής και δαπέδου, τα κάθετα στοιχεία πλήρωσης, και τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση των μονάδων. Για κάθε κατηγορία στοιχείων υπάρχει ένας αριθμός επιλογών, ως προς τη μορφή, το υλικό ή τα εξαρτήματα που μπορούν να προστεθούν. Η ευελιξία του συστήματος στηρίζεται τόσο στην εύκολη μεταφορά του όσο και στην δυνατότητα επιλογής των στοιχείων πλήρωσης. Ο διαφορετικός συνδυασμός τους μπορεί να παράγει έναν απεριόριστο αριθμό δυνατών λύσεων, που επιτρέπουν την προσαρμογή σε έναν απεριόριστο αριθμό περιπτώσεων αντίστοιχα.
Σε ένα από τα φανταστικά σενάρια που αναπτύχθηκαν, το βιομηχανικά παραγόμενο 3MP BOX, λειτουργεί σαν «μαγνήτης» του έντυπου υλικού μιας περιοχής, στην οποία τοποθετείται και της οποίας επιχειρεί να προσδιορίσει και να αποτυπώσει την «έντυπη ταυτότητα». Βασικό στοιχείο σ’ αυτό το εγχείρημα είναι ότι επιδιώκει να προκαλέσει, να υποκινήσει την συμμετοχή του περαστικού. Ο δέκτης εικόνων, ανασυνθέτει την προσλαμβάνουσα εικόνα και γίνεται με αυτό τον τρόπο δημιουργός-πομπός στο δημόσιο χώρο και συμμετέχει ενεργά στην παραγωγή της «εικόνας της πόλης» του.
Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ο τόπος, η συμμετοχή του πολίτη και το στοιχείο του τυχαίου, συνθέτουν ένα ζωντανό έργο πάνω στα πάνελ του «κουτιού». Όταν το κουτί, ή τα κουτιά, αλλάζουν τόπο, τα πάνελ αντικαθιστούνται και ξεκινάει ένα νέο «κολάζ». Παράλληλα με αυτούς τους πίνακες ανακοινώσεων-κολάζ, μπορούν να φιλοξενούνται κι άλλες δραστηριότητες και έτσι τα κουτιά αυτά να μετατρέπονται σε «πυρήνες δημόσιας ζωής».
Στα πλαίσια αυτού του σεναρίου, έγινε μια απόπειρα εφαρμογής σε πραγματικό τόπο και χρόνο, με τη χρήση μιας αυτοσχέδιας κατασκευής.