Η ερευνητική αυτή εργασία ασχολείται με την καταγραφή και ανάλυση της διαδρομής, η οποία στο παρελθόν (κατά την περίοδο 1909-1959) χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά πρώτης ύλης από το λατομείο του λόφου Σελεπίτσαρι Κερατσινίου, στο εργοστάσιο τσιμέντων ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ της Δραπετσώνας. Η μεταφορά των πετρωμάτων γινόταν μέσω ενός συστήματος μεταλλικών πυλώνων, τοποθετημένων σε όλη τη διαδρομή επί τον σημερινών οδών Κωνσταντινουπόλεως και 25ης Μαρτίου. Πάνω στους πυλώνες κινούνταν με χοντρά συρματόσχοινα σιδερένια βαγονέτα τα οποία και μετέφεραν τα πετρώματα.
Για την ανάλυση της πορείας, η οποία ακολουθείται στο ερευνητικό θέμα, χρησιμοποιούνται δύο έννοιες-οδηγοί, η εντροπία και η διαστρωμάτωση. Αρχικά, ο όρος "εντροπία" αποτελεί ένα μέτρο για την ενέργεια που χρησιμοποιείται όταν μία κατάσταση μετασχηματίζεται σε μία άλλη, μία "ενεργειακή διασπορά", ή αλλιώς αποτελεί ένα μέτρο για την τάξη και την αταξία που παρουσιάζουν οι ύλες των σωμάτων. Οι διαστάσεις της έννοιας αυτής μέσα στην εργασία αναζητήθηκαν κυρίως μέσα από καλλιτέχνες που συνέδεσαν την εντροπία με τη φθορά, τη διάβρωση, την παρακμή και την ξαφνική μεταβολή και αποδιοργάνωση συστημάτων. Η δεύτερη έννοια που χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο για την ανάλυση, είναι η διαστρωμάτωση, όπου μέσα στην εργασία αναζητήθηκαν οι ερμηνείες της στο έδαφος και στον χώρο.
Η διαδρομή χωρίζεται σε τρία στάδια μελέτης: τον χώρο του λατομείου, το βιομηχανικό ερείπιο και το οδοιπορικό της πορείας που χάραξαν οι πυλώνες, το οποίο είναι μία διαδρομή μέσα στον αστικό χώρο. Αρχικά στον παλιό λατομείο, γίνεται περιγραφή του χώρου σήμερα γύρω από το πάρκο, μέσα στο πάρκο καθώς και της θέας από τους ψηλούς βράχους του λατομείου. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται ερείπια της βιομηχανίας της λατομικής δραστηριότητας, τα οποία συναντούνται έξω από το λατομείο- σημερινό πάρκο, και οι επιμέρους λειτουργίες που αυτά επιτελούσαν. Έπειτα, ξεκινά η πορεία μέσα στην πόλη - η πορεία των βαγονιών, μεταφέροντας αποσπάσματα- κομμάτια αυτής από το παρόν και το παρελθόν.
Τα ιστορικά στοιχεία που παρουσιάζονται (από κείμενα, φωτογραφίες και συνεντεύξεις) σε όλη τη διαδρομή, δείχνουν τη χρονική εξέλιξη καταστάσεων και αντικειμένων και έτσι μαρτυρούν τα εξελικτικά στάδια, την διαστρωματική ανάλυση και την εντροπία που ενέχουν. Στοιχεία του παρόντος και από τις τρεις ενότητες αντιπαραβάλλονται με το παρελθόν και αναλύονται μέσα από τις προαναφερθείσες έννοιες. Συμπερασματικά, γίνεται μία συνολική αποτίμηση της διαδρομής.