Αντικείμενο της συγκεκριμένης διπλωματικής εργασίας είναι να σχεδιαστεί σε τοποθεσία του Λαγονησίου μία κοινότητα, η οποία να μπορεί να φιλοξενήσει καλλιτέχνες-στοχαστές. Η κοινότητα αποτελείται από τρεις περιοχές. Η πρώτη περιοχή είναι η εμπορική ζώνη και περιλαμβάνει καταστήματα, χώρους που στεγάζουν σημαντικές υπηρεσίες, ένα υπόγειο parkingαυτοκινήτων και μία μεταλλική διαμορφωμένη επιφάνεια. Η εμπορική ζώνη ουσιαστικά συνδέει τη κοινότητα με την υπόλοιπη περιοχή καθώς οι χρήστες της είναι τόσο οι εκάστοτε κάτοικοι της κοινότητας όσο και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.
Η δεύτερη περιοχή είναι μία ζώνη πλάτους 45 μέτρων η οποία βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του οικοπέδου και ακολουθεί το φυσικό σχήμα του οικοπέδου, σε αυτή τη ζώνη είναι τοποθετημενες όλες οι μονάδες κατοικίας και οι μονάδες εργασίας. Ένας πεζόδρομος που περνάει από το μέσο αυτής της ζώνης τη διαχωρίζει σε 2 τμήματα. Λόγω της έντονης κλίσης του εδάφους τοποθετήθηκαν πεζούλες πλάτους 1 μ. οι οποίες παραλαμβάνουν τις κλίσεις και με τη χρήση σκαλών που διακόπτουν τις πεζούλες στο σημείο του πεζοδρόμου επιτυγχάνεται η ανάβαση σε υψηλότερο επίπεδο. Το οικόπεδο που ανήκει σε κάθε κατοικία περιλαμβάνει μία κατοικήσιμη μονάδα, μία ή δύο πέργκολες με καθίσματα, δέντρα και θάμνους που διασφαλίζουν την σχετική απομόνωση της κάθε κατοικίας. Σχεδιάστηκαν 6 διαφορετικοί τύποι κατοικήσιμων μονάδων, που αν και το σχήμα τους διαφέρει, είναι όλοι δυώροφοι και περιλαμβάνουν τους ίδιους ακριβώς χώρους.
Στη βόρεια πλευρά του οικοπέδου δίπλα στον δρόμο σχεδιάστηκαν υπαίθριες θέσεις στάθμευσης, οι θεσεις αυτές μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών τους. Με τον δρόμο που υπάρχει στη βόρεια πλευρά που οικοπέδου συνδέονται εσωτερικοί δρόμοι οι οποίοι φτάνουν και μπαίνουν μέσα στη κατοικήσιμη ζώνη προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των κατοίκων. Στη βόρεια πλευρά του οικοπέδου έχει σχεδιαστεί και ένας χώρος άθλησης διαστάσεων 61,90 μ. × 28 μ. που περιλαμβάνει 4 γήπεδα τέννις για την άθληση των κατοίκων της κοινότητας. Στη νότια πλευρά του οικοπέδου δίπλα στη ζώνη κατοίκησης έχουν σχεδιαστεί δεξαμενές νερού. Οι δεξαμενές αυτές είναι κατασκευές που περιλαμβάνουν μία δεξαμενη νερού και γραμμική πέργκολα που ανάλογα με το μήκος της προκύπτουν τρεις τύποι δεξαμενών νερού.
Η τρίτη περιοχή βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του οικοπέδου, ουσιαστικά, αποτελεί προέκταση της ζώνης της δεύτερης περιοχής και περιλαμβάνει μία διαμόρφωση με καμπύλους αναβαθμούς τόσο σε κάτοψη όσο και σε όψη. Η κύρια χρήση αυτής της διαμόρφωσης είναι η αναψυχή και η ξεκούραση των κατοίκων της κοινότητας.