Η παρούσα μελέτη πραγματοποιείται στην πόλη της Νέας Αγχιάλου και συγκεκριμένα στο οικόπεδο που εντοπίζεται ο κεντρικός αρχαιολογικός χώρος της πόλης.
Η διαχείριση της σχεδιαστικής πρότασης εναποθέτεται σε τρεις άξονες:
στην διαμόρφωση συνολικά της περιοχής παρέμβασης, στην δημιουργία ενός αρχαιολογικού μουσείου και στον σχεδιασμό σε μικρότερη κλίμακα τμημάτων της επέμβασης.
Όσον αφορά την διαμόρφωση της περιοχής προτείνεται η κατάτμηση της και ο προσδιορισμός νέων χρήσεων σε αυτή, ο ανασχεδιασμός υπαρχόντων καθώς και η δημιουργία δικτύων που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πεζών για προσπέλαση του οικοπέδου, επίσκεψη των χρήσεων που φιλοξενούνται και περιήγηση μέσα στην περιοχή.
Η μελέτη του αρχαιολογικού μουσείου στόχο έχει την οργάνωση, διαφύλαξη και συντήρηση των ευρημάτων καθώς και την ολοκληρωμένη πληροφόρηση των επισκεπτών.
Ο σχεδιασμός σε μικρότερη κλίμακα αφορά τον φέροντα οργανισμό του μουσείου καθώς και τον φορέα των προτεινόμενων δικτύων.
Βασικός στόχος είναι η περιοχή παρέμβασης να λειτουργεί στο σύνολο της ως ένα πάρκο που θα προσφέρει τόσο στους επισκέπτες όσο και στους κατοίκους της περιοχής το τρίπτυχο αναψυχή –επιμόρφωση – πολιτισμός.
Κύριο μέλημα είναι η εναρμόνιση του κατασκευαστικού περιβάλλοντος με το φυσικό. Οι χαράξεις, η μορφή και η δομή των παρεμβάσεων να εξασφαλίζουν την συνοχή του συνόλου.