Η διπλωματική εργασία αυτή, έχει ως θέμα την δημιουργία ενός οινοποιείου μέσα σε μια περιοχή με αμπελώνες στο Άνω Διακοπτό, στην ορεινή Αιγιάλεια. Η περιοχή μελέτης βρίσκεται σε υψόμετρο 800 μ., στο 15 χλμ της επαρχιακής οδού Διακοπτού - Καλαβρύτων.Το αμπελουργικό οικοσύστημα συνολικής έκτασης 11.000 στρεμμάτων εκτείνεται στις πλαγιές της Αιγίλιας σε υψόμετρο από 300 έως 1.100 μέτρα με κατεύθυνση βορειοανατολικά και προστατεύεται από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού από τα βουνά της περιοχής και τον δροσερό αέρα από τον Κορινθιακό κόλπο. Αυτός ο συνδυασμός καθιστά την Αιγιάλεια μια ιδιαίτερα προνομιακή αμπελοοινική περιοχή, με αμπελώνες από τους ομορφότερους της χώρας, που παράγουν κρασιά υψηλής ποιότητας με πιστοποίηση Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).
Σε ένα οικόπεδο στις πλαγιές του Άνω Διακόπτουν δίπλα στο φαράγγι του Βουραϊκού, έχω επιλέξει να σχεδιάσω ένα οινοποιείο βασισμένο στην δυνατότητα της επισκεψιμότητας. Ένα κτήριο που θα συνδυάζει την εκπαίδευση και την απόλαυση ήταν η αφορμή για τον σχεδιασμό αυτού του οινοποιείου, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά την διαδικασία παραγωγής του κρασιού στον τόπο όπου αυτό παράγεται και να δοκιμάσουν τις ποικιλίες όπου παράγει η περιοχή. Το οινοποιείο αποτελείται από χώρους παραγωγής κρασιού, χώρους αφιερωμένους στο κοινό, εκπαιδευτικούς χώρους αλλά και τους χώρους που διοικητικού προσωπικού και των εργαζομένων.