Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας αποτελεί η ανέγερση αγροτουριστικής μονάδας. Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω εγκατάσταση θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου,τόσο από το κτιριολογικό, αλλά και από το πρόγραμμα καλλιεργειών της, θα επιχειρείται η γνωριμία καθώς και η οικιοποίηση του επισκέπτη με την ύπαιθρο της Χακκιδικής, αλλά και με τις παραδοσιακές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα και αποτελούν την κύρια απασχόληση πολλών κατοίκων της. Μέσω της εν λόγω εγκατάστασης θα επιχειρηθεί η ανεύρεση τρόπων με τους οποίους η αρχιτεκτονική μπορεί να συντελέση στη ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, μέσω της ικανότητας προσαρμογής του κτιριολογικού προγράμματος της εγκατάστασης στην εναλλαγή των εποχών και στα διαφορετικά επίπεδα επισκεψιμότητας.
Ως τέταρτη γενιά και θέλοντας η οικογενειακή μας επιχείρηση να μη χαθεί στο πέρασμα του χρόνου αλλά να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί, επέλεξα την δημιουργία αγροτουριστικής μονάδας στον παλίο στάβλο του παππού μου, Λίβανος Δημήτριος προσθέτοντας περισσότερες λειτουργίες. Η αγροτουριστική μονάδα αναπτύσεται σε τρείς ζώνες οργανωμένες περιμετρικά του οικοπέδου, στην πρώτη ζώνη με κέντρο τον οργανισμό, στην δεύτερη ζώνη τα ζωντανά και στην τρίτη ζώνη την φιλοξενία. Στην πρώτη ζώνη τοποθετήθηκαν λειτουργίες του μάρκετ, του φυτωρίου καθώς και το εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων και μεταποίησης, στη δεύτερη ζώνη οι σταβλικές εγκαταστάσεις και το εργαστήριο τυροκομικών προϊόντων και τέλος στη τρίτη ζώνη η δημιουργία δεκαέξι διαμερισμάτων. Οι ζώνες είναι τοποθετημένες με τρόπο ώστε,να έχουν αρχικά ξεχωριστές και ανεξάρτητες εισόδους και εξόδους, αλλά και για να προστατεύεται το αίθριο που δημιουργήθηκε όπου ανέκαθεν έτσι και τώρα αποτελεί χώρο συνάντησεις και χαλάρωσης. Στο αίθριο ή στην εσωτερική αυλή έχουν δημιουργηθεί μικρές ξεχωριστές πλατείες καθώς και εκεί εκτείνεται ο εξωτερικός χώρος του φυτωρίου δημιουργώντας την αίσθηση ενός μεγάλου και μυρωδάτου κήπου.