Η διπλωματική εστιάζει στη δημιουργία δημόσιου αστικού χώρου και υποδομών ψυχαγωγίας σ’ επαφή με ιστορικά μνημεία. Χωρικά, τοποθετείται στο τμήμα της τάφρου δίπλα από τον προμαχώνα D’ Avila στην πόλη της Λευκωσίας.
Πραγματοποιείται μια σύντομη μελέτη του σύγχρονου αστικού περιβάλλοντος σε συνάρτηση με την πόλη-μνημείο και γίνεται μια προσπάθεια σύνδεσης των δυο καταστάσεων στο «πορώδες όριο», την τάφρο δηλαδή, που αποτελεί το σημείο όπου ανέκαθεν εφάπτονταν και διαχωρίζονταν τα δυο σε επίπεδο χωροταξικό, εννοιολογικό, κοινωνικό.
Η πρόταση στηρίζεται στη νοητική και σχεδιαστική επεξεργασία του υφιστάμενου αστικού τοπίου, στις υπάρχουσες καταστάσεις που ορίζουν δραστηριότητες και χρήσεις και στην εννοιολογική προσέγγιση του αστικού χώρου ως «δημόσιου», δηλαδή ως ένα χώρο τον οποίο οι πολίτες οικειοποιούνται και κατακτούν μέσω της διαδραστικότητας τους με αυτόν.
Στο σχεδιασμό του δημόσιου χώρου που προτείνεται εμπεριέχονται στοιχεία από τον νέο αστικό ιστό, το όριο των τειχών που περικλείουν τον παλιό πυρήνα της πόλης και την χλωρίδα της περιοχής, δημιουργώντας καθ’ αυτό τον τρόπο ενώσεις μεταξύ των τριών επιπέδων που απαρτίζουν τον χώρο της παρέμβασης, ενισχύοντας την έννοια του εύκολα προσβάσιμου δημόσιου τόπου.
Η αναγνώριση της μνήμης του τόπου, η όσμωση ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, η ανάγνωση της πολλαπλότητας μιας χωρικής δομής και ενός δημόσιου χώρου που ανήκει στους πολίτες ενός τόπου με πορώδη φύση και στοιχεία πολυδιάστατα και μεταβλητά, χώρου κτισμένου από επιφάνειες, ύλη, φως, σκιές και ήχους, μνήμη και ιστορία και αποτελεί αναδίπλωση ύλης, χώρου, χρόνου, δημιουργεί ένα ζωντανό οργανισμό που είναι τμήμα του ευρύτερου αστικού περιβάλλοντος.