Η ακόλουθη διπλωματική εργασία, έχει ως έργο της την δημιουργία ενός νέου «ορίου», όπως αναφέρει και ο τίτλος της, το οποίο θα συνδέει το ιστορικό βιομηχανικό παρελθόν με το νέο δυναμικό, εντός του διατηρητέου οικισμού της πόλης της Ερμούπολης της Σύρου.
Πιο συγκεκριμένα, στοχεύει μέσω της αποκατάστασης και επανάχρησης ενός πρώην βιομηχανικού κελύφους, του αλευρόμυλου του Βέλτσου, με σκοπό την επανένταξή του στον αστικό ιστό, να τονίσει τη σημασία της βιομηχανικής κληρονομιάς και τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η αξιοποίησή της σήμερα.
Η κατασκευή των βιομηχανικών κτιρίων προέβλεπε στην απρόσκοπτη γεφύρωση μεγάλων ανοιγμάτων και την αντοχή τους σε μεγάλα φορτία λόγω βαρέων μηχανημάτων, προδιαγραφές που καθιστούν αυτά τα κτίρια κατάλληλα προς δημόσια χρήση.
Στην παρακάτω αρχιτεκτονική πρόταση λοιπόν, συνδυάζονται χρήσεις που αφορούν την βέλτιστη λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του βιομηχανικού σχεδιασμού και πολιτιστικά δρώμενα που εκτυλίσσονται τα τελευταία χρόνια στο νησί, πολλά εκ των οποίων μέσω της εθελοντικής συνεισφοράς των φοιτητών.
Στο σύνολό του, το κτίριο θα αποτελεί έναν ανοιχτό προς το κοινό χώρο, ενημέρωσης, διάδρασης και επιρροής του σύγχρονου πολιτισμού και της εξέλιξης της βιομηχανίας.