Η διπλωματική εργασία αφορά την αποκατάσταση του Μύλου Βαλτσάνη, που βρίσκεται στην είσοδο της δυτικής Θεσσαλονίκης. Διαπραγματεύεται την επανάχρηση ενός ιστορικού βιομηχανικού κτιρίου της πόλης με στόχο την επανένταξη του και την αναβάθμιση της περιοχής. Η νέα χρήση που θα δοθεί είναι ένα κέντρο νεότητας και δημιουργικής απασχόλησης.
Το κτιριολογικό πρόγραμμα του κέντρου νεότητας χωρίζεται σε τρεις ζώνες. Η πρώτη ζώνη αφορά το υφιστάμενο πέτρινο κτίριο και διαθέτει αίθουσες χορού, αίθουσες γλυπτικής και ζωγραφικής, τριώροφη βιβλιοθήκη, χώρο εκθέσεων. Η δεύτερη ζώνη αφορά την γυάλινη προσθήκη, δίπλα στο υφιστάμενο πέτρινο κτίριο. Το κτίριο αυτό κατά βάση χρησιμοποιείται ως κλιμακοστάσιο, το οποίο φιλοξενεί χώρους αναμονής, αλλά και επιμέρους χώρους περιοδικών εκθέσεων. Τέλος η τρίτη ζώνη αφορά μια δεύτερη προσθήκη δίπλα από το γυάλινο κτίριο. Το συγκριμένο κτίριο στεγάζει ένα αμφιθέατρο με το φουαγιέ - καφέ του. Το αμφιθέατρο μπορεί να φιλοξενήσει από παραστάσεις καλλιτεχνικού περιεχομένου μέχρι και συνέδρια.
Όσο αφορά τις υλικότητες της σύνθεσης, συνδυάζονται οι πέτρινες όψεις του ήδη υπάρχοντος κτιρίου με το μέταλλο το μπετό και το γυαλί.
Έμφαση δόθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου. Σχεδιάστηκε ένα διαδραστικό πάρκο, που εναλλάσσονται το πράσινο, με διαδρομές και πλακοστρώσεις, καθώς και με υπαίθριες δραστηριότητες. Ο υπαίθριος χώρος περιλαμβάνει θερινό κινηματογράφο και σκάκι, υπαίθριο παιχνίδι μουσικής καθώς και γήπεδο μπάσκετ. Καθ’ όλη την έκταση του εξωτερικού χώρου τοποθετούνται παγκάκια και δέντρα με στόχο την σκίαση, αλλά και την δημιουργία ευχάριστου μικροκλίματος, στο οποίο συμβάλει και η ύπαρξη του στοιχείου του νερού με την μορφή μικρής λίμνης.
Στο νοτιοανατολικό τμήμα του οικοπέδου τοποθετούνται (58) θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων με στόχο την διευκόλυνση των επισκεπτών και των εργαζομένων του κτιρίου.