Η παρούσα διπλωματική εργασία, μελετά την σχεδίαση ενός οικοδομικό έργου, στη περιοχή του Κεδρηνού λόφου, το γνωστό σήμερα δάσος του Σέιχ Σού, βορειοανατολικά της πόλης της Θεσσαλονίκης. Αφορά την ανακατασκευή ενός παλιού αναψυκτήριου που κάποτε ήταν σπίτι δασοφύλακα. Στοχεύει στη διαμόρφωση ενός συγκροτήματος κτιρίων με χώρο για απονομή υποτροφιών σε μαθητές καλλιτεχνικών σχολών, εκθεσιακό χώρο έργων τέχνης, αλλά και διαμονής επισκεπτών .
Η χιλιομετρική του απόσταση και η γεωγραφική του εγγύτητα στα δυο ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης, το καθιστούν μια ιδανική επιλογή. Επίσης μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για φιλότεχνους επισκέπτες της πόλης, που θα θελήσουν να θαυμάσουν τα έργα τέχνης, ενώ θα συνδυάσουν την επίσκεψή τους, με μια βόλτα στο καταπράσινο δάσος της Θεσσαλονίκη, με την πανέμορφη θέα της πόλης που προσφέρει.
Η κτιριακή δομή του Project αποτελείται από δυο βασικά δομικά στοιχεία, το οπλισμένο σκυρόδεμα και το μέταλλο. Ο κύριος όγκος των κτιρίων αποτελείται από οπλισμένο σκυρόδεμα και επίχρισμα τούβλου. Εξωτερικά τοποθετούνται στοές φτιαγμένες από μέταλλο γυαλί και πλέγμα, οι οποίες συμβάλουν στη σύνδεση των κτιρίων μεταξύ τους. Το οπτικό αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας τοποθετεί το έργο στο περιβάλλον του, με σεβασμό, προσαρμόζοντάς το σε αυτό, αναφορικά με την χρωματική παλέτα.
Στους χώρους του συγκροτήματος θα τελούνται διαγωνισμοί, παρουσιάσεις εκθέσεων, ομιλίες, προβολές ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα διαμονής επισκεπτών. Οι δράσεις αυτές θα λαμβάνουν χώρα μέσα σε ένα συγκρότημα κτιρίων που θα επικοινωνούν μεταξύ τους με στοές, ενώ οι τζαμαρίες των χώρων έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνουν την αίσθηση της συνέχειας με τον εξωτερικό χώρο. Στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν πολλά σημεία πρασίνου, ώστε να επιτευχθεί μία όσο δυνατόν οπτική συνέχεια του συγκροτήματος με το φυσικό περιβάλλον του δάσους.
Ο σκοπός της ιδέας αυτής του συγκροτήματος, είναι να δώσουμε στους φοιτητές την δυνατότητα να διακριθούν μέσα από τους διαγωνισμούς και τις εκθέσεις που θα τελούνται στους χώρους του, με απώτερο στόχο την διεθνή προβολή της εργασίας τους, πράγμα που θα συμβάλει στην επαγγελματική τους αποκατάσταση και στην ένταξή τους στον επαγγελματικό στίβο προσφέροντάς τους ευκαιρίες για εργασία.