Η εργασία μου προσεγγίζει στοχαστικά και συνθετικά το μοντέλο οργάνωσης της κατοίκησης των Οικολογικών Χωριών. Ακολουθεί τη διαδικασία σχεδιασμού τους εστιάζοντας στο συγκεκριμένο χωρικά και κοινωνικά παράδειγμα. Ακολουθεί και επαληθεύει την ανάλυση των εννοιών που διέπουν την ύπαρξή της, αλλά και των πολιτικών αρχών συλλογικής κατοίκησης που διαμορφώνουν το μοντέλο της. Η τακτική υιοθέτηση και η εφαρμογή του θεωρητικού πλαισίου, πραγματοποιήθηκε μέσω της εκτεταμένης βιβλιογραφικής έρευνας, όπου κατανοήθηκαν κείμενα, άρθρα, βιβλία και πηγές από το διαδίκτυο.
Οι σύγχρονες συγκεντρωτικές σε χώρο και χρόνο κοινωνίες άρχισαν να αντιλαμβάνονται την ανάγκη για ριζική αλλαγή στον τρόπο και την κλίμακα-μέγεθος της συλλογικής ζωής, την πολιτική-αισθητική δραστηριοποίηση του/της ανθρώπου και την σχέση του/της με το περιβάλλον. Τα υπερσυμφορημένα σύγχρονα αστικά κέντρα του «δυτικού κόσμου» άλλαξαν βίαια τους ρυθμούς της καθημερινότητας των ανθρώπων και την ποιότητα της ζωή τους. Η αποκοπή του ανθρώπου από τη φύση, το έντονο ενδιαφέρον για την εξέλιξη και τις εφαρμογές της τεχνολογίας, η πολιτική-προσωπική αποξένωση, η ανακάλυψη, παραγωγή και χρήση νέων σύγχρονων υλικών για τις κατασκευές και πλήθος άλλων παραγόντων του τεχνικού και πολιτικού πολιτισμού αποδεικνύουν τον τρόπο που ο σύγχρονος άνθρωπος προσπαθεί, εκ νέου, να νοηματοδοτήσει την οργάνωση της συλλογικής τακτικής της ζωή του.
Παρουσιάζω την έρευνα, την μελέτη και τον σχεδιασμό κτηριακού συγκροτήματος και συμπλέγματος καλλιεργειών περιορισμένης παραγωγής και επεξεργασίας προϊόντων στη νήσο Μήλο, στην τοποθεσία «Ακρωτήρι Προβατά». Με σκοπό την χρήση τους για σύντομες καλοκαιρινές διακοπές αλλά και διακοπές σε κάθε εποχή, μερική ή ολοκληρωμένη εργασιακή δραστηριότητα «ψηφιακών εργατών», αγροτοοικονομίας και ιδιαίτερα της περιβαλλοντικής ισορροπίας.