Η Αιξωνή είναι ένας από τους συνοικισμούς της Άνω Γλυφάδας. Οριοθετείται δυτικά από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης και συνορεύει στα νότια με την Άνω Βούλα. Πρόκειται για μια περιοχή με έντονο ανάγλυφο εδάφους, καθώς βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλαγιά του Υμηττού, και με αρκετά υψηλή αξία γης, λόγω της γειτνίασης με το βουνό και της απρόσκοπτης θέας στο Σαρωνικό. Αρχιτεκτονικά έχει συνδεθεί με το έργο του Πικιώνη κατά τη δεκαετία του ’50 αλλά και με το γλυπτό θέατρο της Αιξωνής που σχεδιάστηκε από την αρχιτέκτονα και γλύπτρια Νέλλα Γκόλαντα. Στη συνέχεια, το 2017 δημοσιεύθηκε ένα ΦΕΚ που οριοθετεί και χαρακτηρίζει μια ιαματική πηγή στη περιοχή.
Με αφορμή τα παραπάνω, η παρούσα εργασία πραγματεύεται τον σχεδιασμό μιας μονάδας ιαματικών λουτρών και εγκαταστάσεων φιλοξενίας, που προσφέρει υπηρεσίες σε τόσο σε επισκέπτες όσο και σε φιλοξενούμενους του ξενοδοχείου. Αποτελεί ένα χώρο χαλάρωσης και υδροθεραπευτηρίου που κάποιος μπορεί να επισκεφθεί για μερικές ώρες ή κάποιες μέρες. Η βασική συνθετική ιδέα προέκυψε από την απότομη κλίση του εδάφους, τη θέα και τον προσανατολισμό του οικοπέδου.
Η σύνθεση αποτελείται από δυο κύριους όγκους, ένας για την ξενοδοχειακή μονάδα κι ένας ημιυπόσκαφος για τις εγκαταστάσεις των λουτρών. Το δώμα των εγκαταστάσεων των λουτρών λειτουργεί ως πλατεία για την περιοχή έχοντας απρόσκοπτη θεά στην πόλη της Γλυφάδας και τη θάλασσα.
Το επίπεδο της υποδοχής βρίσκεται στο επίπεδο των δωμάτων, στην άκρη της πλατείας . Από εκει οι επισκέπτες μπορούν να κατευθυνθούν προς το χώρο φιλοξενίας ή προς τους χώρους των λουτρών. Στη μονάδα των λουτρών υπάρχουν ιδιωτικές και κοινόχρηστες δεξαμενές με ιαματικό νερό σε διάφορες θερμοκρασίες. Στον εξωτερικό χώρο βρίσκεται μια μεγάλη κοινόχρηστη δεξαμενή που αποτελεί το κέντρο της σύνθεσης. Επιπλέον, στον όγκο των λουτρών σχεδιάστηκαν αίθουσες μασάζ, γυμναστηρίου και εστιατορίου. Ο όγκος του ξενοδοχείου χωρίστηκε σε δυο ζώνες, το βασικό κτίριο κι ανεξάρτητα δωμάτια δυο ορόφων. Στο βασικό κτίριο στον κάτω όροφο βρίσκονται οι χώροι εστίασης και οι βοηθητικοί χώροι.