Η έννοια του φαγητού διατρέχει τον κατοικημένο χώρο και βρίσκεται σε συσχετισμό με τις περισσότερες ανθρώπινες δραστηριότητες, καθώς ο άνθρωπος για να ζήσει χρειάζεται ενέργεια, την οποία προσλαμβάνει από την τροφή. Ανιχνεύεται, δηλαδή, αμέσως, μία σχέση μεταξύ της σίτισης και της αρχιτεκτονικής, η σημασία και η προέλευση της οποίας συχνά παραβλέπεται στο σχεδιασμό του χώρου. Ωστόσο, το ζήτημα του «food waste» είναι ένα ζήτημα παγκοσμίως σημαντικό, καθώς μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα διατροφικής ανασφάλειας. Το ερώτημα που προκύπτει είναι, πώς η αρχιτεκτονική μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και να σχεδιάσει τις κατάλληλες υποδομές; Όταν οι ανάγκες και τα δεδομένα της σημερινής κοινωνίας αλλάζουν, και δημιουργείται μια νέα καθημερινότητα με την πανδημία COVID-19, αντίστοιχα οφείλει να προσαρμοστεί και ο σχεδιασμός του χώρου. Αυτό συνεπάγεται και αλλαγές στην ηθική και τις συνήθειες καταναλωτισμού των ανθρώπων, μέσα από την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους επί του θέματος.
Πρόκειται για μια δημόσια παρέμβαση, μια δομή, η οποία θα χαρακτηρίζεται από έναν μηχανισμό ανταλλαγής, μέσω της πρωτοβουλίας για διανομή τροφίμων και έπειτα παραγωγής τροφής με την ετοιμασία γευμάτων. Διαπραγματεύεται, λοιπόν, τις κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες των κατοίκων, μέσω του μηχανισμού της εναλλακτικής οικονομίας. Επαναπροσδιορίζει την παραδοσιακή μορφή του εστιατορίου, δίνοντας νέα ερμηνεία και νόημα στους όρους παραγωγός και καταναλωτής. Οι επισκέπτες της δομής γίνονται μέρος μιας αλυσίδας παραγωγής, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει. Ο καταναλωτής επιλέγει και αγοράζει τις πρώτες ύλες που επιθυμεί να περιλαμβάνει το γεύμα του, έπειτα αυτό μαγειρεύεται μπροστά του και παρέχεται στον ίδιο χώρο, ώστε να ενισχυθούν οι σχέσεις των ανθρώπων και η συλλογική εστίαση «food sharing».
Η δομή λειτουργεί με αυτονομία, συνυπάρχει στην αγορά, και προμηθεύεται σε καθημερινή βάση αποκελιστικά από τους εμπόρους που συνεργάζεται. Η κοινότητα διανομής τροφίμων οργανώνει διάφορες δραστηριότητες και event, τα οποία είναι διαθέσιμα στο info point της δομής, απ’ όπου μπορεί να ενημερώνεται ο κόσμος για οποιαδήποτε δράση. Προκύπτει, λοιπόν, μια αρχιτεκτονική ευπροσάρμοστη, άμεση, ταχεία. Σημαντικός παράγοντας, είναι η αισθητική ποιότητα και προεκτείνεται στον ψυχολογικό αντίκτυπο των χρηστών.
Προκειμένου αυτή η δομή να μπορέσει να καρποφορήσει εντός Ελλάδος, «ταξιδεύει» εντός Θεσσαλίας, εγκαθίσταται σε κάθε νομό ένα μήνα, με σκοπό να ενημερώσει τους κατοίκους, να αναδείξει τα τοπικά προϊόντα και να αναθερμάνει τις σχέσεις της κοινότητας. Η ιδιαιτερότητα τους σχεδιασμού της, δίνει τη δυνατότητα εύκολης και γρήγορης συναρμολόγησης, μέσω του ευέλικτου σκελετού της σκαλωσιάς.