Το νησί της Ρόδου αποτελεί έναν τόπο ιδιαίτερου φυσικού πλούτου, όσον αφορά στα ενδημικά είδη άγριας χλωρίδας με φαρμακευτικές ιδιότητες (βότανα).
Μετά από περιπλανήσεις εντός και εκτός του κέντρου του νησιού, συναντήσεις με ντόπιους πολίτες και εκπροσώπους φορέων με κατεύθυναν προς την δυτική πλευρά του νησιού που αποτελεί το πιο αναξιοποίητο κομμάτι όσον αφορά τον τουρισμό και επιπλέον το πιο εύφορο.
Κατέληξα πως ο καλύτερος τρόπος για να μπορέσει ένας “παραμελημένος” τόπος να αναπτυχθεί σταθερά και μακροπρόθεσμα είναι μέσω της επαναλειτουργίας του πρωτογενή τομέα παραγωγής και του παράλληλου συνδυασμού του με τον δευτερογενή.
Ο παραθαλάσσιος οικισμός Κάμιρος Σκάλα, που βρίσκεται στην δυτική πλευρά του νησιού, πληρεί τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.
Στο θέμα αυτό, προτείνεται μια διαμόρφωση στο αγροτικό τοπίο, η οποία περιλαμβάνει κτιριακές δομές πολιτιστικού και αγροτουριστικού χαρακτήρα κι ένα σύστημα καλλιεργειών που συνδέεται με το κτήριο. Η παρέμβαση αυτή, έχει ως βασικό στόχο καταρχάς την τόνωση του πρωτογενή τομέα της περιοχής μέσω της ανάδειξης και αξιοποίησης των πολλών δυνατοτήτων που προσφέρει η χλωρίδα της με μετέπειτα στόχο την τόνωση της οικονομίας του ίδιου του τόπου.