Η επιθυμία μου να ασχοληθώ με κατοικίες διακοπών με οδήγησε στην αναζήτηση ενός τόπου. Όμως το βιβλίο «Ποιος θυμάται τον Αλφόνς;» αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσει αυτή η διπλωματική. Στο πρώτο κομμάτι της διπλωματικής παρουσιάζεται η ιστορία του Αλφόνς, η σχέση του με το τοπίο και συγκεκριμένα την περιοχή του Κουλουριού στο Πήλιο. Η ιστορία του παρουσιάζεται μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων που τον γνώρισαν καθώς και από φωτογραφίες που φανερώνουν τον τρόπο ζωής και κατοίκισης του στο τοπίο.
Μετά από επίσκεψη στο Κουλούρι φαίνεται ότι το σημάδι του Αλφόνς υπάρχει αποσπασματικά καθώς το μόνο πράγμα που έχει απομείνει είναι κάποια ερείπια. Η διπλωματική αυτή επιχειρεί τον επαναπροσδιορισμό της κατοίκισης του τοπίου του Κουλουριού σύμφωνα με τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής. Η νέα αυτή κατοίκιση δεν μιμείται την εφήμερη αρχιτεκτονική που έκανε ο Αλφόνς αλλά χρησιμοποιεί σύγχρονο τρόπο κατασκευής για να παράξει μία αρχιτεκτονική αντίστοιχα ενταγμένη στο τοπίο.
Η κεντρική ιδέα του σχεδιασμού είναι η χάραξη ευθείων μονοπατιών-τοίχων που λειτουργούν συμπληρωματικά με τα ήδη υπάρχοντα μονοπάτια. Ανάμεσα από αυτά τοποθετούνται μπετονένιες πλάκες που ορίζουν άλλοτε την οροφή ενός από τα καταλύματα και άλλοτε το δάπεδό τους. Οι κατασκευές αυτές ακολουθούν τις κλίσεις του εδάφους δημιουργώντας εντάσσοντάς τες στο ανάγλυφο του Κουλουριού.
Συνολικά χαράσσονται 10 μονοπάτια ανάμεσα στα οποία τοποθετούνται 14 κατοικίες. Οι κατοικίες είναι διάφορων τύπων έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν κατηγορίες επισκεπτών.