Στο Μικρολίμανο σε απόληξη του λόφου της Καστέλας, σχεδιάζεται ιστιοπλοϊκός όμιλος με χώρους υποδομής και εξοπλισμού, χώρους εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας. Πρόκειται για κίνηση υπερτοπικού χαρακτήρα όπου τίθενται ζητήματα διαχειρισμού του ορίου της στεριάς και της θάλασσας. Μέσα από μια ανάλυση των δυνάμεων που ασκούνται στην περιοχή, διερευνάται η θέση πού μπορεί να έχει ο χρήστης ως προς το εκάστοτε τοπίο.
Ο τόπος της επέμβασης αποτελεί σημαντικό σημείο της ακτογραμμής καθώς ‘στέκεται’ απέναντι απο μια ισχυρή τοπογραφία. Το σημείο βρίσκεται στην άκρη της στεριάς κάτω απο τον όγκο του λόφου της Καστέλας και αποτελεί ανεμπόδιστο άνοιγμα ως προς τον Σαρωνικό κόλπο. Χαρακτηριστηκά του τόπου όπως το όριο του αιγιαλού, το ύψος του τοίχου αντιστήριξης, η φυγόκεντρος δύναμη της στροφής αναλύθηκαν και ερμηνεύτηκαν ως η δύναμη του τόπου. Στοιχεία του χώρου λαμβάνονται ως σταθερές τα οποία αναλύονται σε βασικές –φυσικές αρχές και ορίζουν ζητήματα χειρισμού. Η στάθμη της επιφάνειας της θάλασσας λαμβάνεται ως μια σταθερά αναφοράς. Η ζώνη του αιγιαλού ως ακανόνιστο όριο, ορίζει ένα ζήτημα χειρισμού του ορίου στεριάς-θάλασσας. Ο σχεδιασμός του χώρου αντιμετοπίζεται ως συνέχεια της ερμηνείας του τόπου.
Σχεδιάζεται πλατεία και η κατασκευή των εγκαταστάσεων ναυτικού ιστιοπλοικού ομίλου. Η πλατεία ως δημόσιος χώρος αποτελεί ένα πέρασμα προς τον επόμενο κόλπο-ένα κομμάτι της γραμμικής πορείας του αιγιαλού. Η κατασκευή του ομίλου αποτελεί ένα ‘τελείωμα’ στο όριο στεριάς-θάλασσας. Ο όμιλος απευθύνεται σε ευρεία ομάδα ανθρώπων, στόχος είναι η εκμάθηση της ιστιοπλοίας και η εξοικείωση με τους όρους της θάλασσας. Στην κατασκευή εμπλέκονται 3 πορείες-κινήσεις, η κίνηση των αθλητών όπου είναι οι μόνημοι χρηστες των αθλητικών εγκαταστάσεων, η κίνηση μαθητών όπου είναι οι εποχιακοί χρήστες των εγκαταστάσεων και η κίνηση των επισκεπτών-περιηγητών όπου έχουν πρόσβαση σε επίπεδα πάνω απο την επιφάνεια της θάλασσας και όπου δίνεται η δυνατότητα παρατήρισης φυσικών φαινομένων του υγρού στίβου, αλλά και εποπτείας των λειτουργικών διαδικασιών της ιστιοπλοίας. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν χώρο στάθμευσης και αρματώματος των σκαφών,αποθήκη υλικών, w.c., αποδυτήρια , γυμναστήριο, χώρο συνάθροισης αθλητών, αίθουσες διδασκαλίας, γραματεία, αναψυκτήριο και ημιυπαίθριο αμφιθέατρο. Οι εγκαταστάσεις είναι κυρίως ημιυπαίθριες και καταλαμβάνουν το 30% του όγκου του κελύφους. Οι γενικές διαστάσεις της κατασκευής είναι 130 μ. Χ 20 μ. και ύψος 18 μ. απο την επιφάνεια της θάλασσας. Βασικό δομικό στοιχείο αποτελεί το κέλυφος της κατασκευής το οποίο φέρει τις εγκαταστάσεις του ομίλου. Το κέλυφος είναι ατρακτοειδούς μορφής και αποτελείται απο δύο συμετρικά καμπύλα στοιχεία απο προεντεταμένο οπλισμένο σκυρόδεμα. Η κατασκευή είναι εν μέρη βυθισμένη κάτω απο την επιφάνεια της θάλασσας και εδράζεται στο υπέδαφος καθ’όλο το μήκος του κάτω μέρους. Οι εγκαταστέσεις, ορθοκανονικής λογικής και με βάση της λειτουργικές ανάγκες, είται αναρτώνται απο το πάνω μέρος του κελύφούς, είται απεδράζονται στο κάτω μέρος και αποτελούνται απο μέταλλο, ξύλο και γυαλί.
Μέσα απο την κατασκευή, την θέαση προς το τοπίο, την εποπτεία, την οπτική επάφή των των χώρων βιώνεται η σχέση του ανθρώπου με το τοπίο. Κατα επέκταση επαναπροσδιορίζεται η θέση του ατόμου ώς προς τα όρια του τόπου.