Η διπλωματική εργασία αναφέρεται στην πόλη της Ρόδου και συγκεκριμένα στη δυτική ακτή του βορειότερου τμήματός της. Η κατασκευή είναι μια ξύλινη πλωτή προβλήτα που προβλέπεται να είναι η επέκταση ενός από τους τουριστικούς άξονες της περιοχής.
Με το σχεδιασμό αυτής της κατασκευής γίνεται η προσπάθεια να απαντηθούν τα εξής ερωτήματα:
1. Πως μπορεί να δημιουργηθεί μια κατασκευή που να καλύπτει τις ανάγκες που γεννούνται για ένα σύντομο χρονικό διάστημα λόγω του τουρισμού και που να έχει τη δυνατότητα μετατρεψιμότητας της ή και αφαίρεσης της χωρίς να επηρεαστεί το περιβάλλον και ο χώρος της πόλης.
2. Πως μπορεί η κατασκευή να σηματοδοτήσει τις αλλαγές που συμβαίνουν στην πόλη (την ενεργοποίηση ή τη κατάργηση ενός άξονα που οφείλεται στην αλλαγή της έντασης των κινήσεων που συμβαίνουν πάνω σε αυτόν με το τέλος της τουριστικής σεζόν), σε επίπεδο χάραξης.
Έτσι η πρόταση είναι για μια εφήμερη συναρμολογούμενη κατασκευή που στήνεται μόνο κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών και που ως επέκταση του τουριστικού άξονα αποτελεί μια διέξοδο στις έντονες κινήσεις της περιοχής.
Η κατασκευή αφορά τον τουρισμό, την αναψυχή και τις δραστηριότητες που εκδηλώνονται κατά μήκος της παραλίας όπως τα θαλάσσια σπορ windsurfing και kite boarding. Αποτελείται από πλωτές επιμήκεις εξέδρες που συνδέονται μεταξύ τους με αρθρώσεις για να σχηματίσουν ένα δίκτυο από διαδρόμους. Πάνω σε αυτό το δίκτυο το μεγαλύτερο ποσοστό του χώρου που παράγεται είναι υπαίθριος. Οι κλειστοί χώροι στο ισόγειο είναι προορισμένοι για αποδυτήρια, τουαλέτες, αποθηκευτικός χώρο, ένα μικρό κατάστημα αθλητικών ειδών, και αποθηκευτικό χώρο για τον αθλητικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι surfer (σανίδες και πανιά). Οι υπαίθριοι χώροι αποτελούν χώρους κίνησης και στάσης. Ένα υπαίθριο μπαρ στον 2ο επίπεδο της κατασκευής που στεγάζεται μερικώς με στενόμακρα αρθρωτά στέγαστρα προσφέρει τη δυνατότητα στάσης και θέας προς τη θάλασσα αλλά και προς την πόλη που βρίσκεται πίσω.
Οι καταλήξεις της προβλήτας αποτελούν σημεία από τα οποία μπορεί κανείς να βουτήξει στη θάλασσα είτε για κολύμπι είτε για να κάνει κάποιο θαλάσσιο σπορ. Τα κενά από θάλασσα που δημιουργούνται ανάμεσα στους διαδρόμους μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένα είδος πισίνας, χώροι καταδύσεως ή χώροι προσάραξης κάποιων Canoe, Pedalos, jet bike κτλ 9
Η πρόσβαση στην προβλήτα γίνεται είτε κατευθείαν από το επίπεδο του οδικού άξονα, είτε από το επίπεδο της παραλίας με ράμπες που συνδέουν αυτά τα 2 επίπεδα.