Πλήρως επηρεασμένοι από το περιβαλλοντικό ζήτημα, την κοινωνικο-οικονομική κρίση που βιώνουμε, τις θεωρίες όπως αυτές της Αποανάπτυξης και της περμακουλτούρας αλλά και του τρόπον και το περιβάλλον μέσα στο οποίο οι ίδιοι έχουμε μεγαλώσει και εξελιχθεί, προτείνουμε τη δημιουργία μιας συνθήκης επανακατοίκησης ενός εγκαταλελειμένου χωριού στο Όρος Πάικο, την Κρώμνη.
Το project Κρώμνη είναι μία δομή που θα λειτουργεί ως παρακαταθήκη και μέσο διάδοσης μιας χαμένης προφορικής γνώσης που από κεκτημένη ταχύτητα προς τον δρόμο της ανάπτυξης χαρακτηρίστηκε παρωχημένη και ξεχάστηκε. Μια γνώση όμως που θεωρούμε ότι μπορεί να λειτουργήσει πολύ ευεργετικά για ζητήματα παραγωγής αλλά και για το ευρύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα. Η Κρώμνη θα είναι μια μικρή κοινότητα, κομμάτι του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, που μέσα από την συνεργασία και την συμβίωση των μελών τις, στα πλαίσια ενός συνεταιρισμού που θα λειτουργεί αντι-ωφελιμιστικά στα πρότυπα της περμακουλτούρας, θα αξιοποιεί πλήρως το τι της προσφέρει ο τόπος προς την δημιουργία αγαθών με στόχο την σχετική αυτάρκεια. Η δομή, παρόλα αυτά, δεν θα έχει εσωστρεφή χαρακτήρα, αντίθετα, θα είναι ανοιχτή σε επισκέπτες, που ενδιαφέρονται να κατανοήσουν τη θεωρητική βάση αυτής της προσπάθειας, και σε νέες ιδέες και προτάσεις γενικότερα. Μια αυτοδιαχειριζόμενη ομάδα, που θα ορίζει η ίδια τους κανόνες και τις αρχές αυτής της συμβίωσης, αλλά και της σχέσης με το οικοσύστημα της περιοχής.
Το εγχείρημα της Κρώμνης είναι ένα project που προτείνει κάποιες λύσεις και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για έρευνα και προσπάθεια να δομηθεί κάτι καινούριο, στηριζόμενο στη δύναμη των παραδοσιακών πρακτικών. Μια κοινωνική δομή ατόμων που θα λειτουργεί συλλογικά. Με μια οικονομική διαχείριση που δεν θα στοχεύει στο άμεσο και ατομικό κέρδος. Αντίθετα, στόχος θα είναι μία ποιότητα ζωής που δεν θα υστερεί σε κάτι, αλλά θα δημιουργεί πρόσφορο έδαφος σε κάθε μέλος, και σε κάθε μελλοντικό μέλος της κοινότητας να δημιουργήσει την δική του γη της επαγγελίας.