Η περιοχή επιλέχθηκε λόγω της σχέσης της με το συγκρότημα της Πολυτεχνικής Σχολής. Το οικόπεδο βρίσκεται επί της οδού Αθηνών στα σύνορα με την περιοχή της Νεάπολης και των Παλαιών.
Σκοπός της συγκεκριμένης μελέτης είναι η περεταίρω αναβάθμιση και ανάπτυξη της περιοχής των Παλαιών και της Νεάπολης συνδυάζοντας χρήσεις τόσο για τους φοιτητές όσο και για τους κατοίκους αυτών των δυο συνοικιών. Η πόλη του Βόλου φιλοξένει κάθε χρονο έναν μεγάλο αριθμό φοιτητών και η φοιτητική εστία που υπάρχει έχει την δυνατότητα να φιλοξένει μονό 40 φοιτητές.Η ιδέα βασίζεται στην δημιουργία ενός χώρου που θα προσφέρει στους φοιτητές έκτος από χώρους κατοικίας και άλλες εμπορικές χρήσεις προσβάσιμες από όλους.
Βασική επιδίωξη ήταν οι φοιτητικές εστίες να έχουν προσανατολισμό στον χείμαρρο Κραυσίδωνα ώστε τα δωμάτια να έχουν την βέλτιστη δυνατή θέα καθώς επίσης να είναι προσανατολισμένα στην πιο «ήσυχη» πλευρά του οικοπέδου. Οι πτέρυγες των δωματίων ενώνονται μεταξύ τους ακoλουθώντας τις γραμμές του οικόπεδου και σε συνδυασμό με τα βοηθητικά κτίρια «αγκαλιάζουν» το οικόπεδο δημιουργώντας εσωτερικά δύο αίθρια-ελεύθερους χώρους (πρασίνου ,εκτόνωσης, συγκέντρωσης).
Το πρώτο βοηθητικό κτίριο, στην όψη της Λεωφόρου Αθηνών, όπου τοποθετούνται κυρίως εμπορικές χρήσεις (καταστήματα, γραφεία κτλ.) για την προσέλκυση και την άμεση πρόσβαση του κοινού, καθώς και κάποιες χρήσεις οι όποιες εξυπηρετούν κυρίως τους φοιτητές όπως πλυντήρια, βιβλιοπωλείο και ένα εστιατόριο. Το δεύτερο βοηθητικό κτήριο, στη γωνία Χέυδεν και Αλαμάνας του οικοπέδου, χωροθετούνται χρήσεις που αφορούν μόνο τους φοιτητές, όπως κυλικείο, playroomκαι βεράντα-χώρο συγκέντρωσης ο οποίος στεγάζεται από τμήμα της οροφής του κτιρίου και έτσι ενοποιούνται μορφολογικά.
Κάθε δωμάτιο της εστίας έχει διαστάσεις 6,5μ x3,5μ και θα περιλαμβάνει: