Η διπλωματική αύτη εργασία αφορά τον επανασχεδιασμό των ήδη υπαρχόντων κτιριακών δομών της πολυτεχνικής σχολής της πόλης του Βόλου.
Το οικόπεδο της πρότασης βρίσκεται έναντι της ήδη υπάρχουσας πολυτεχνικής σχολής στη συμβολή των οδών, Αθηνών, Αλαμάνας, Σέκερης και Χέυδεν παράλληλα στις όχθες του ποταμού Κραυσίδωνας .
Οι σημερινές αυτές κτιριακές δομές η αλλιώς το campusτου πανεπιστήμιου Θεσσαλίας , βρίσκονται στην είσοδο της πόλης του Βόλου, σε μια πρώην βιομηχανική ζώνη. Βορειοανατολικά βλέπει στο Όρος Πήλιο και δυτικά στο Όρος Όθρυς ενώ νότια βλέπει στον Παγασητικό κόλπο. Στην ανατολική πλευρά του υπάρχει η συνοικία ‘’Παλιά ‘’, μια υπό ανάπτυξη ζώνη του βόλου. Το συγκρότημα αυτό αποτελείται αρχικά από τα κτήρια του πρώην εργοστάσιου Παπαρήγα τα όποια ανακαινιστήκαν και από το νέο κτίριο του τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Το γεγονός ότι οι ήδη υπάρχουσες πολυτεχνικές εγκαταστάσεις δε σχεδιάστηκαν για πανεπιστημιακή χρήση, η πρόταση έγκειται στον επανασχεδιασμό αυτών.
Κεντρικό άξονα σχεδιασμού αποτελεί ο μεγάλος αριθμός εσωτερικών αυλών, γύρω από τις οποίες αναπτύσσονται οι πανεπιστημιακές υποδομές.
Καθώς το οικόπεδο βρίσκεται στην είσοδο της πόλης του Βόλου και σε μια υποβαθμισμένη περιοχή γεμάτη ερείπια και εγκαταλελειμμένες ιδιοκτησίες, ένα κτίριο τοπόσημο την περιοχή ήταν αναγκαίο. Όσον αφορά το σχεδιασμό, οι παραπάνω αναφερόμενες εσωτερικές αυλές βυθίζονται κάτω από τη στάθμη μηδέν, ηχοπροστασία από μια συνεχώς φορτισμένη Αθηνών. Η αλληλένδετη σύνδεση των 3 σχολών με διαμήκη διάδρομους επαναπροσδιορίζει την ταυτότητα ενός νέου τύπου πανεπιστήμιου. Τέλος το χαμηλό ανάστημα του κτηριακού κελύφους έρχεται να σεβαστεί το αντίστοιχο της ευρύτερης περιοχής.