Η διπλωματική εργασία διαπραγματεύεται τη δημιουργία δημόσιου πρότυπου αθλητικού σχολείου στο χώρο που αποτελούσε την έδρα της «Α.Θ.Ο.Ε.» (Ανώνυμος Θεσσαλική Οινοπνευματική Εταιρεία) με τις αθλητικές εγκαταστάσεις ανοιχτές και προς το κοινό τις ώρες που το σχολείο παραμένει κλειστό.
Η «Α.Θ.Ο.Ε.», ευρύτερα γνωστή και ως «Οινόπνευμα» είναι ένα βιομηχανικό συγκρότημα, το οποίο παραμένει εγκαταλελειμμένο μέσα στον αστικό ιστό της πόλης του Βόλουαποτελώντας εστία μόλυνσης και υποβάθμισης. Συγκεκριμένα, το εργοστάσιο βρίσκεται στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων, μια περιοχή καθαρά οικιστική, με λίγες τοπικές μικρές επιχειρήσεις και υποβαθμισμένη ως επί το πλείστον.
Η επέμβαση που προτείνεται προβλέπει τη δημιουργία νέου κτιρίου διεξαγωγής των μαθημάτων στο κέντρο του οικοπέδου, με τους αθλητικούς χώρους να τοποθετούνται στη δυτική πλευρά και τις υπόλοιπες υποστηρικτικές χρήσεις στην ανατολική πλευρά που υπάρχει το βιομηχανικό συγκρότημα. Το σχολείο, καθότι πρότυπο, δίνει τη δυνατότητα επίσκεψης και διαμονής σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους φιλοξενίας από μαθητές και καθηγητές άλλων αθλητικών σχολείων, εκτός Βόλου. Επιπλέον, η λειτουργία του σχολείου καλύπτει και τις ανάγκες σίτισης των μαθητών.
Όσον αφορά το σχεδιαστικό κομμάτι, τα υπάρχοντα πέτρινα κτίρια έχουν διατηρηθεί, γεγονός που συμβάλλει στην ανάδειξη της ιστορικής και αισθητικής αξίας του εργοστασίου, καθώς αποτελεί τοπόσημο. Οσχεδιασμός του νέου κτιρίου ακολουθεί ορθοκανονικό κάνναβο και είναι κατασκευασμένο από εμφανές μπετόν, ενώ δημιουργούνται σε σημεία προεξοχές από οξειδωμένη λαμαρίνα που αποτελούν και τους χώρους χαλάρωσης. Επιπρόσθετα, το νέο κτίριο τοποθετείται με τέτοιο τρόπο στο οικόπεδο, ώστε να συνδέεται με τα παλιά κτίρια και να δημιουργείται ανάμεσά τους ο προαύλιος χώρος. Τέλος, καθότι οι χώροι που στεγάζονται οι κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις απαιτούν ύψος, επιδιώχθηκε η ένταξή τους στο οικόπεδο υπόσκαφα, με στόχο την ομαλή ενσωμάτωσή τους στην κλίμακα της ευρύτερης περιοχής.
Η φυσική αγωγή και ο αθλητισμός αποτελούν μέσα παιδείας και αναψυχής και μέσω της επανάχρησης το συγκρότημα θα μετατραπεί σε ζωντανό κύτταρο πολιτισμού και κοινωνικών δράσεων, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε ανοδική πορεία ανάπτυξης της περιοχής.