Η ανθρώπινη παρέμβαση στο φυσικό τοπίο της Γορίτσας για την λειτουργία του λατομείου έχει αφήσει ανεξήτιλα τα σημάδια της. Το ισχυρό ανάγλυφο του εδάφους, αλλά και οι υφιστάμενες διαμορφώσεις και κατασκευές για την λειτουργία του λατομείου τροφοδότησαν το ενδιαφέρον μας για την αξιοποίηση της θέσης αυτης φιλοδοξώντας να αναβαθμιστεί η περιοχή. Οι έντονες κλίσεις και η σχέση με την θάλασσα διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην τελική επιλογή της περιοχής για τον σχεδιασμό συνεδριακού κέντρου και ξενοδοχειακής μονάδας.
Η έλειψη ένος μεγάλου συνεδριακού κέντρου στην πόλη του Βόλου, για την πραγματοποίηση επιστημονικών συνεδρίων, διαλέξεων και παρουσιάσεων καθιστά αναγκαία την δημιουργία του, το οποίο θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Το συνεδριακό αυτό κέντρο σε συνδυασμό με κατάλληλη ξενοδοχειακη μονάδα που θα λειτουργεί υποστηρικτικά ως προς τα υπόλοιπα ξενοδοχεία του Βόλου θα αποτελέσει πόλο έλξης τουρισμού και θα συμβάλει στην οικονομική τόνωση της περιοχής.
Στην παρούσα εργασία θα αναλυθεί η στρατηγική του σχεδιασμού, η δομή και η οργάνωση του κτιρίου και θα γίνει αναφορά στον "κοινό τόπο" συνέδρων, παραθεριστών και κατοίκων της πόλης που φιλοδοξεί να είναι το προτεινόμενο κτίριο.