Στο, εκτός λειτουργίας, λατομείο που βρίσκεται στον λόφο της Γορίτσας στο ανατολικό όριο της πόλης του Βόλου, κοντά στην περιοχή Άναυρος, προτείνεται η κατασκευή ξενοδοχείου με σκοπό να καλύψει ανάγκες διαμονής καθώς και πολιτιστικές, κοινωνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ξεπερνώντας τις παγιωμένες απαιτήσεις ενός τουριστικού συγκροτήματος.
Το νέο κτήριο προτίθεται να καλύψει υπάρχουσες ανάγκες και να αποτελέσει τμήμα της καθημερινότητας των κατοίκων του Βόλου, δημιουργώντας ένα σημείο ανάπτυξης δραστηριοτήτων, σε κοντινή απόσταση από το χώρο της κατοικίας και της εργασίας, αποκομμένο με έναν ιδιαίτερο τρόπο από το συνηθισμένο αστικό τοπίο. Η απόσταση από το συμπαγές οικοδομημένο χώρο του Βόλου είναι ουσιαστικά μόνο οπτική καθώς η διακοπή του από το λόφο της Γορίτσας επιτυγχάνει την αντιληπτική απομάκρυνση του επισκέπτη από αυτόν.
Οι μεταβολές στον τρόπο, τη διάρκεια και τον τόπο κατοίκησης και εργασίας επηρεάζουν παράλληλα το δομημένο χώρο και τις κτιριολογικές ανάγκες των κτισμάτων. Οι απαιτήσεις για την παροχή κατοικιών για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα προϋποθέτουν τη δημιουργία διαμερισμάτων κατάλληλα διαμορφωμένων. Η ανεξαρτησία χώρων και κινήσεων επιτυγχάνουν την ποικιλότροπη χρήση του κτηρίου από τους ενοίκους και από τους επισκέπτες της πόλης.
Η επέμβαση συνοψίζεται σε μια βασική κίνηση, : τη δημιουργία κατακόρυφου επιπέδου όπου τοποθετούνται οι χώροι διαμονής ενώ οι κοινόχρηστοι χώροι αναπτύσσονται σε οριζόντια διάταξη ακλουθώντας σε μεγάλο βαθμό την κλίση του οικοπέδου. η μορφή τους και κατά συνέπεια το περίγραμμα της είναι ακαθόριστα, ώστε η διάκριση από το τοπίο να μην είναι απόλυτα εμφανής.
Η ευελιξία της επέμβασης και η ευκολία προσαρμογής σε διάφορα είδη κατοίκησης συνιστά ένα συγκρότημα ικανό να ανταποκριθεί στις σύγχρονες εξελίξεις και να προσαρμοστεί σε πιθανές μελλοντικές ανάγκες της περιοχής.