Ο τόπος με την πολυσύνθετη ερμηνεία του, ο τόπος που μεταβάλλεται, αλλά και που μένει ο ίδιος, που έχει να διηγηθεί γεγονότα, και που κάποιες φορές μένει σιωπηλός και απίστευτα επιβλητικός, αλλά και η έννοια του χρόνου που αντανακλάται πάνω στο τοπίο, διεγείρουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Αυτές οι αναζητήσεις με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο προσπαθούν να ερμηνευτούν στην εν λόγω διπλωματική εργασία. Μέσω της επέμβασης στον αρχαιολογικό χώρο του οικισμού Κλήμα στο νησί της Μήλου, γίνεται μία προσπάθεια επανερμηνείας του τοπίου. Ο αρχαιολογικός χώρος παύει να είναι δυσπρόσιτος και αποκομμένος από τους γειτονικούς οικισμούς. Το αρχαίο θέατρο γίνεται πόλος έλξης επισκεπτών που επιθυμούν όχι μόνο να απολαύσουν έναν ευχάριστο περίπατο με θέα τη θάλασσα και να θαυμάσουν την αρχιτεκτονική ένταξη του χώρου στο τοπίο, αλλά συμμετέχουν ενεργά ως θεατές στην διαδικασία επαναλειτουργίας του.
Πώς ο χρόνος λειτουργεί ως σύνδεσμος ανάμεσα στο τότε και στο τώρα; Ο χρόνος γίνεται μη γραμμικός ή αποτελεί μία ολότητα που εμπεριέχεται στο σήμερα; Ο αντιληπτός στον άνθρωπο γραμμικός χρόνος εμφανίζεται μέσω της διάβρωσης στο τοπίο και στα κτήρια. Για τον λόγο αυτό γίνεται απόλυτα σεβαστός και αναδεικνύεται. Ο πραγματικός μη γραμμικός χρόνος, αναπαρίσταται μέσω της επέμβασης που τοποθετείται μέσα στον χώρο, δίνοντας στο άτομο την δυνατότητα να μετέχει σε αυτόν και να βιώνει την εμπειρία του. Η νέα ένταξη εμφανίζεται σαν το μέσο εκείνο που ενοποιεί το παρελθόν με το τώρα και με το προσεχές μέλλον!
Οι νέες λειτουργίες, λιτές και ενταγμένες στο φυσικό περιβάλλον, όχι μόνο μέσω της μορφής τους, αλλά και μέσω των υλικών τους, προσπαθούν να συνομιλήσουν με το τοπίο. Οι χαράξεις πάνω στις οποίες εγγράφονται ακολουθούν το φυσικό ανάγλυφο της γης. Δύο είναι τα κτηριακά κελύφη που λαμβάνουν χώρα και αυτά εξυπηρετούν τις άμεσες ανάγκες των καλλιτεχνών που θα στεγάζονται στον χώρο των καμαρινιών, ενώ το δεύτερο μικρότερο κτήριο, θα εξυπηρετεί το κοινό. Οι νέες αυτές λειτουργίες, αλλά και ο περιβάλλων χώρος, γίνονται προσιτά μέσω ενός συστήματος κλιμακοστασίων και ραμπών που επιτρέπουν την ασφαλή κυκλοφορία των χρηστών. Στόχος είναι η δημιουργία μίας ενιαίας περιπατητικής διαδρομής, η οποία θα συνδέει τα αποσπάσματα της ιστορίας, σε ένα όλον.