ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
 

DREAMSCAPES

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Δήμου Βόλου, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η νέα Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, σας προσκαλούν στην έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο «DREAMSCAPES- ΟΝΕΙΡΟΤΟΠΙΑ». Η έκθεση θα λάβει χώρα στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο και στον εκθεσιακό χώρο της νέας βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οδός Μεταμορφώσεως 3, Βόλος, από 1 έως 15 Ιουνίου 2005. Εγκαίνια έκθεσης Τετάρτη 1 Ιουνίου, 8.30μμ.

Ο τίτλος «DREAMSCAPES» προβάλλεται ως μία πλατφόρμα αναζητήσεων επάνω στην ιδεατή οντότητα του χώρου που περιβάλλει και περιβάλλεται από τον Άνθρωπο. Οι δημιουργοί μέσα από το έργο τους καλούνται να αναπτύξουν την προσωπική τους αντίληψη της έννοιας του Ορίου, σε σχέση με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, και η οποία βρίσκεται σε αέναη δημιουργική αντιπαράθεση με τον απέραντο τόπο της φαντασίας και του ονείρου.

Με την έκθεση «DREAMSCAPES»το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ανοίγει τις πύλες του και παρουσιάζει το ανθρώπινο δυναμικό του στην πόλη που το φιλοξενεί. Με αυτό τον τρόπο δίδεται η ευκαιρία να προβληθεί στους πολίτες της περιφέρειας το διακεκριμένο έργο δημιουργών από τους χώρους των εικαστικών και της αρχιτεκτονικής, οι οποίοι διδάσκουν στο τμήμα Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών. Η έκθεση εντάσσεται σε μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου, που θα περιλαμβάνουν ομιλίες, workshops, όπως και μία μελλοντική παρουσίαση των έργων των τελειόφοιτων της Σχολής.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι: Αριστείδης Αντονάς, Απόστολος Γεωργίου, Έρρικα Γκουτενσβάγκερ, Νάντια Καλαρά, Ζήσης Κοτιώνης, Παντελής Λαζαρίδης, Εύα Μανιδάκη, Κωνσταντίνος Μπομπός, Μαρία Παπαδημητρίου-Γιώργος Τζιρτζιλάκης, Σπύρος Παπαδόπουλος, Χρήστος Παπούλιας, Ιορδάνης Στυλίδης, Αλέξανδρος Ψυχούλης.

Η έκθεση θα συνοδεύεται από κατάλογο. Την έκθεση επιμελείται η Φαίη Τζανετουλάκου, Ιστορικός Τέχνης, Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου Βόλου στα Εικαστικά.

4
 
3
     
1
 
2