Thurs	sday	, 4th June 2020			
Room					
Conferer Hour Inte		duction Author	Title	Assigned Time	Author Local Time
		Alberto T. Estévez	Conference Chair	10 Minutes	09:30
09:40 to		Aldo Sollazzo	Presentación BIODIG 2020 3D Printing & Digital Research (Noumena+GenArqOffice)	20 Minutes	09:40
		Jose Pedro Sousa	Keynote Lecture 2002/2020 - Some Thoughts and Experiments on "The New Cybernetic- Digital Architectural Design"	20 Minutes	10:00
		er Session Djordje Stojanovic	Building for Complexity: Insights into Growth, Self-organisation and Adjustment	10 Minutes	18:20
10:30 to	10:40	Alexandros Efstathiadis I. Symeonidou	High performance biological structures	10 Minutes	11:30
10:40 to	10:50	Dragos Brescan	Adapted & Adaptive – Energy Efficient Generative Design Through Informational Prototyping	10 Minutes	10:40
10:50 to	11:00	Angad Warang Alberto T. Estevéz Pablo Baquero	Architecture of Computational Ecosystems – synthesizing design algorithms based on cellular automata	10 Minutes	10:50
11:00 to	11:10	Yomna K. Abdallah Alberto T. Estevéz Neveen M. Khalil Mostafa M. Sobhy	Biased Random Walk as a Modeling Tool for Form and Function Integration in Bioactive Design	10 Minutes	11:00
11:10 to	11:20	Pablo Baquero	A Unified Force Driven Design for Additive Manufacture Large Scale Structures using Particle Spring Systems	10 Minutes	11:10
Discus	sions	and Break	11:20 - 11:40		
Hour Int		Author	Title	Assigned Time	Author Local Time
11:40 to		Claudia Pasquero Marco Poletto	Keynote Lecture DeepGreen	20 Minutes	11:40
Session	2 - Pape	er Session Dilan Ozkan	Damage II		
12:00 to	12:10	Beate Christgen Martyn Dade Robertson	Demonstrating a Material Making Process Through the Cultivation of Mycelium Growth	10 Minutes	11:00
12:10 to	12:20	Ghali Bouayad	Ornament in the age of digital architecture: three-dimensional translation of Japanese Katagami patterns into architectural elements and architectures through agent-based algorithms	10 Minutes	19:10
12:20 to	12:30	Christine Yogiaman Christyasto P. Pambudi Kenneth J. Tracy	Cultivating Knitted Mycelium Composite Assembly	10 Minutes	18:20
12:30 to	12:40	David Kovarik Shota Tsikoliya David Kovarik	Granular Vibrations (self-organized form finding and behavioural processes of granular materials)	10 Minutes	12:30
12:40 to	12:50	Tarek El-Akkad	Bio-Organic Design – Sources of Inspiration from the Mediterranean	10 Minutes	12:40
12:50 to	13:00	Massena Gago. Ricardo	Biomorphological signature: Bio inspired design vs Bio design	10 Minutes	11:50
Discus	sions	and Break	13:00 - 13:20		
Hour Int	erval	Author	Title	Assigned Time	Author Local Time
13:20 to	13:40	Alessio Erioli	Keynote Lecture Computation's dangerous idea	20 Minutes	13:20
Session	3 - Pape	er Session	T. 1.1. 1.1. 1.1. 1.1. 1.1. 1.1. 1.1. 1		
13:40 to	13:50	Eveline Nunes Possignolo Costa Jose Manoel Morales Sanchez	The relationship between architecture and engineering in the age of digital architecture	10 Minutes	07:40
		Nelson Montás Laracuente	PROGAMMABLE Biomimetics Architecture Follows Nature (?): some	10 Minutes	13:50
		Justyna Morawska	reflections about the relationship inspiration – object	10 Minutes	14:00
14:10 to	14:20	Diogo P. Henriques Maria João de Oliveira	Towards shared urban visions	10 Minutes	13:10
14:20 to	14:30	Vasco Rato Carla Leitão	Bioshading System Design Methodology – PoC 1.0 Wandering Column: a morphogenetic	10 Minutes	13:20
14:30 to		Guilherme Giantini Gabriela Celani and Break	application on structural optimization by autonomous agents 14:40 - 15:00	10 Minutes	09:30
Hour Inte		Author	Title	Assigned Time	Author Local Time
		Aref Maksoud	Keynote Lecture	20 Minutes	15:00
		er Session Tarciana Andrade José Beirão Amilton Arruda Rodrigo Araújo Theska Laila Soares	Overview of nastic movements in plants: a data collection for developing responsive facades	10 Minutes	14:20
15:30 to	15:40	Theska Laila Soares Amilton Arruda Jorge Lino Rodrigo Araújo Tarciana Andrade	Case Study on the Development of the BUGA Fibre Pavilion 2019: Analysis on Biomimetic Materials and Digital Fabrication Aspects	10 Minutes	10:30
15:40 to	15:50	Judith Urbano Alberto T. Estévez	La metamorfosis surrealista, profecía de arquitecturas genéticas	10 Minutes	15:40
15:50 to	16:00	Gabriel Fernández Borsot	Complexity theories as a foundation for a sustainable biodigital architecture	10 Minutes	15:50
16:00 to	16:10	Nadja Gaudillière	Evolutionary Tools and the Practice of Architecture : from Appropriated Typology to Becoming the Black Boxes of CAAD	10 Minutes	16:00
16:10 to	16:20	Viviana Hernaiz Pablo Cabrera	Pedagogical approaches for the exploration of new design technologies	10 Minutes	10:10
Discus	sions	and Break	16:20 - 16:40		
Hour Int		Author	Title Keynote Lecture	Assigned Time	Author Local Time
		Gonçalo Castro Henriques	Keynote Lecture Network Design Exchange	20 Minutes	11:40
		er Session Joel Ong	Variegated Crystalline Formation through Al-enhanced Genetic Modification of Ice	10 Minutes	11:00
		Alberto T. Estevez	Nucleating Bacteria Gaudí and the Apocalypse: biodigital bridge	10 Minutes	17:40
17:10 to 17:20 to		Yomna K. Abdallah Severi Virolainen	for the Sagrada Familia in Barcelona Pattern Continuities in Polygonal Tesselations	10 Minutes 10 Minutes	17:10
17:30 to	17:40	Arne Riekstins	Research of Biodigital Parametric Tiling Patterns for Architecture : From Escher to Artificial Intelligence	10 Minutes	10:30
17:40 to	17:50	Mauro Costa Couceiro	Mixing Realities and Envisioning Learning	10 Minutes	16:40
		and Break	(R) Evolutions 17:50 - 18:00		
Hour Int		Author	Title	Assigned Time	Author Local Time

18:00	to	18:20	Pablo Lorenzo-Eiroa	Keynote Lecture Towards a Biodigital City Through Big Data Evolutionary Simulation	20 Minutes	11:00
18:20	to	18:40	Daniela Frogheri	Keynote Lecture	20 Minutes	18:20