Το θέμα της διπλωματικής εργασίας αφορά στον σχεδιασμό ενός μουσείου design στη Νέα παραλία της Θεσσαλονίκης. Η πρόταση έγινε για την στέγαση μίας αξιόλογης υπάρχουσας συλλογής που συγκεντρώθηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία του κ. Στέργιου Δελιαλή, αλλά παραμένει δώδεκα χρόνια χωρίς στέγη. Η συλλογή σήμερα περιλαμβάνει περισσότερα από 3.500 αντικείμενα design και 6.000 βιβλία που αναφέρονται στον βιομηχανικό σχεδιασμό του 20ού αιώνα.
Το οικόπεδο που επιλέχθηκε είναι ένας τριγωνικός χώρος πρασίνου που ανήκει στο Δήμο και είναι απόληξη της Νέας Παραλίας. Βρίσκεται σε μία περιοχή με σημαντικά δημόσια κτίρια πολιτισμικού ενδιαφέροντος και είναι δίπλα στο ξενοδοχείο Macedonia Palace. Για την κάλυψη του οικοπέδου δόθηκε σημασία στη διατήρηση της χρήσης πρασίνου στο μεγαλύτερο μέρος της έκτασής του και επιχειρήθηκε ένας συνδυασμός της φύσης με το δομημένο περιβάλλον. Η αρχιτεκτονική σύνθεση του κτιρίου ξεκίνησε με βάση τα τοπογραφικά χαρακτηριστικά και την ανάγνωση των γειτονικών οικοπέδων. Ο σχεδιασμός του κτιρίου κινήθηκε με βάση δύο βασικούς άξονες- χαράξεις. Η ροή της κίνησης στο μουσείο πραγματοποιήθηκε με βάση τη λογική του βυθίσματος και της σταδιακής ανέλιξης γύρω από ένα κεντρικό μεγάλο αίθριο χώρο. Το βασικό concept της ογκοπλασίας του μουσείου ακολούθησε τη λογική του «εκθέματος πάνω σε βάθρο».
Κατασκευαστικά οι δύο πρώτοι όροφοι που αντιπροσωπεύουν τη βάση αποτελούν μία βαριά κατασκευή από μπετόν και ο τρίτος υπερυψωμένος όροφος αποτελείται από μία πιο ελαφριά μεταλλική κατασκευή. Οι βασικές χρήσεις του μουσείου περιλαμβάνουν : μόνιμη και περιοδική έκθεση, αμφιθέατρο με φουαγιέ, ψηφιακές προβολές, βιβλιοθήκη και café-restaurant καθώς και χώρο workshop με υπαίθριο εκθεσιακό χώρο. Η διαμόρφωση χώρου workshop έγινε με σκοπό να δώσει μία ταυτότητα διαδραστικού χαρακτήρα στο μουσείο και να ερεθίσει το ενδιαφέρον της νεολαίας για το αντικείμενο του design, παράγοντας ένα χώρο μελέτης και συστηματικής προσέγγισης νέων προϊόντων σχεδιασμού στη Θεσσαλονίκη.