Η πειραματική κουζίνα είναι το σχεδιαστικό μόρφωμα της συμπεριφοριστικής αποτύπωσης του ανθρώπινου σώματος κατά τη μαγειρική διαδικασία, σύμφωνα με τη θεωρία των ενεργειακών φυσαλίδων. Η μελέτη των συνηθειών, της τυπολογίας, των κινήσεων, της μεθοδολογίας της διαδικασίας της επεξεργασίας, της πλύσης, της παρασκευής, της κατανάλωσης και της αποθήκευσης οδήγησε στην οργάνωση της μαγειρικής διαδικασίας σε επιστημονικά πεδία, τα οποία μεταφράστηκαν σχεδιαστικά σε όγκους-αντικείμενα που τονίζουν τη σημασιολογικότητα της κάθε διαδικασίας. Το περιβάλλον φαγητού, σύνθεση των επιμέρους μέγα αντικειμένων, αποτελεί μία πρόταση νέου τρόπου ζωής, όπου ο κάτοικος – χρήστης προσεγγίζει ανάλογα με τη διάθεση και τις ανάγκες του κάθε φορά. Η μονολιθικότητα στον τρόπο κατασκευής, η προσαρμοστικότητα και η ποικιλία στην μορφή, καθώς και ο βιομηχανικός τρόπος παρασκευής, το καθιστούν ένα γλυπτικό αντικείμενο – περιβάλλον styling, καθώς και ένα λειτουργικό χώρο εργασίας και ελεύθερου χρόνου.