Στην παρούσα έρευνα εστιάζω στην κατανάλωση του φαγητού ως εμπειρία και επιχειρώ να βρω τη σχέση της μετην κοινωνική συναναστροφή και τη συν-τροφικότητα.Εξετάζω πράξεις κατανάλωσης φαγητού και ποτού και το ρόλο του χώρου και των αντικειμένων σε αυτές.
Σε πρώτο στάδιο μελετώ το θέμα από μεγαλύτερη απόσταση, εντοπίζοντας χαρακτηριστικά του φαγητού και της κατανάλωσής του, και ύστερα εστιάζω στην κατανάλωση όπως συμβαίνει στο τσιπουράδικο της κυρίας Φούλας.
Πρόκειται για ένα τσιπουράδικο της γειτονιάς μου (γειτονιά Ανάληψης, Βόλος, Ελλάδα, Ευρώπη, πλανήτης Γη κτλ.) στο οποίο δουλεύουν οι συγκάτοικοι και φίλες μου (και περιστασιακά εγώ η ίδια). Επιλέγω το συγκεκριμένο τσιπουράδικο διότι είναι ένας χώρος με τον οποίο έχω συχνή επαφή εφόσον ήθελα η έρευνα να έχει βιωματικό χαρακτήρα. Κρατώ ημερολόγιοτων ημερών μου στο τσιπουράδικο κατά τη λειτουργία του το φθινόπωρο και χειμώνα 2018-2019 μ.Χ. (ως πελάτης, φίλη των εργαζομένων, περιστασιακή εργαζόμενη η ίδια). Εντοπίζω κάποια φαινόμενά και πτυχές του όσον αφορά χωρικές διατάξεις, τις συνήθειες των πελατών και τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται τον χώρο και τις συγκρίνω με άλλα παραδείγματα.
Τα παραδείγματα που θα αναφερθούν στην έρευνα είναι παραδείγματα προσωπικών βιωμάτων και εμπειριών και οι εικόνες που τα συνοδεύουν είναι φωτογραφίες φίλων και από το προσωπικό μου αρχείο. Κάθε παράδειγμα εκπροσωπεί το είδος του όσον αφόρα τα χαρακτηριστικά του αλλά πάντα υπάρχει πιθανότητα εξαιρέσεων, διαφορετικών διαρρυθμίσεων του χώρου ή τελέσεων της κατανάλωσης.
Σκόπιμο είναι να εντοπιστούν χωρικές συνθήκες που ορίζουν το πώς τρώμε, που προκύπτουν από αυτοσχεδιασμούς των καταναλωτών και πως αυτά συνεισφέρουν ή όχι στην συν-τροφική κατανάλωση.