Η διπλωματική αυτή εργασία αφορά στο σχεδιασμό της κατοικίας ενός αρχαιοφύλακα με χώρους φιλοξενίας στη νήσο Ρήνεια.
Οι μέχρι στιγμής αρχαιολογικές ανασκαφές της περιοχής έφεραν στο φως τα λείψανα αρχαίου οικισμού, ηρώα και ιερά, τάφους, βωμούς, σαρκοφάγους, διάσπαρτες αγροικίες της αρχαιότητας, υλικές μαρτυρίες του παρελθόντος. Για την διενέργεια συστηματικών, όμως, ανασκαφών απαιτούνται κάποιες περιορισμένες αλλά βασικές κτιριακές υποδομές.
Κεντρικό άξονα σχεδιασμού αποτελούν οι δύο εσωτερικές αυλές γύρω από τις οποίες αναπτύσσονται οι κτιριακές εγκαταστάσεις. Ο κύριος διάδρομος, ο οποίος βρίσκεται στο μέτωπο προς τη θάλασσα, συνδέει τις δύο αυλές ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί ως χώρος έκθεσης μικρών ευρημάτων.
Συνολικά, η πρόταση χωρίζεται σε τρεις ζώνες-περιοχές. Στην πρώτη βρίσκεται η κεντρική αυλή την οποία περιστοιχίζει η κατοικία του αρχαιοφύλακα που διαθέτει χώρους διαμονής και για την οικογένειά του. Πιο συγκεκριμένα, η κατοικία περιλαμβάνει δύο υπνοδωμάτια, κουζίνα, σαλόνι και ένα γραφείο. Η δεύτερη ζώνη αποτελεί έναν ενδιάμεσο - μεταβατικό χώρο που στεγάζει τις κοινόχρηστες λειτουργίες - την βιβλιοθήκη, την κοινόχρηστη κουζίνα και έναν ημιυπαίθριο χώρο, ο οποίος συνδέει τις δύο αυλές. Στην τρίτη περιοχή υπάρχουν οι τρεις ξενώνες και τα εργαστήρια για το επιστημονικό, τεχνικό και ερευνητικό προσωπικό των ανασκαφών. Στη ίδια περιοχή συναντάται επίσης και η δεύτερη αυλή, η οποία λειτουργεί ως υπαίθριος χώρος κατεργασίας και έκθεσης των ευρημάτων.
Τέλος, το δώμα είναι βατό, ενώ από το ύψος του υπάρχει πλήρης εποπτεία και θέαση του νησιού και τμήματος της Δήλου.