Θέμα της παρούσας εργασίας είναι ο σχεδιασμός συνεδριακού κέντρου μεσαίου μεγέθους στην παραλίμνια ζώνη της πόλης των Ιωαννίνων.
Τα Ιωάννινα, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, είναι μία πόλη με πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά που καλείται στο παρόν να αποδείξει τις δυνατότητες της, στοχεύοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη της και στη δημιουργία μιας ισχυρής ταυτότητας.
Η ανάδειξη της πόλης των Ιωαννίνων μέσα από την ενίσχυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως αυτή του συνεδριακού αποτελεί μία παράμετρο που η πόλη θα ήταν ωφέλιμο να μελετήσει αλλά και να επιδιώξει, καθώς ο τελευταίος διαθέτει σημαντικό αναπτυξιακό δυναμικό.
Βασικοί στόχοι του σχεδιασμού υπήρξαν η δημιουργία ενός κτηρίου τοπόσημου, ο συσχετισμός του τόσο με το αστικό μέτωπο από τη νότια πλευρά του, όσο και με το φυσικό τοπίο από τη βόρεια, η δημιουργία πράσινων χώρων ανοιχτών προς την πόλη.
Κεντρικό στοιχείο της σύνθεσης αποτελεί ο κεντρικός άξονας που δημιουργείται ως συνέχεια υπάρχοντα άξονα του αστικού ιστού και ενώνει τις δύο μεγάλες πλατείες καθώς και η δημιουργία ενός στεγάστρου που στεγάζει και ενοποιεί τόσο τους χώρους του συνεδριακού κέντρου, όσο και την κεντρική διαδρομή.
Στη συνέχεια, η δυνατότητα αυτόνομης λειτουργίας τμημάτων του συνεδριακού κέντρου, συνέβαλε στη δημιουργία πυρήνων, δηλαδή σε έναν τύπο κτηρίου μέσα στο κτήριο, οι οποίοι παρέλαβαν τις χρήσεις του κτηριολογικού προγράμματος με διαχωριστικό αλλά και ενοποιητικό στοιχείο τους κοινοχρήστους χώρους μεταξύ αυτών.
Το κτήριο φιλοξενεί ένα αμφιθέατρο χωρητικότητας 1000 θέσεων και ένα μικρότερο 250 θέσεων, αίθουσες συνεδριάσεων, συσκέψεων και σεμιναρίων, χώρους εστίασης, μία μικρή βιβλιοθήκη καθώς επίσης και υπόγειο χώρο στάθμευσης.
Όσον αφορά την κατασκευή , δημιουργούνται δύο κατασκευαστικά συστήματα, ένα των πυρήνων του κτηρίου και ένα του μεταλλικού στεγάστρου.